Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Robot Dreams, una de les grans pel·lícules de l'any, arriba amb els Xiscnèfils
Robot Dreams, una de les grans pel·lícules de l'any, arriba amb els Xiscnèfils

Robot Dreams, una de les grans pel·lícules de l'any, arriba amb els Xiscnèfils

28 de febrer de 2024 a les 13:57

Guanyadora del Goya i del premi del cinema europeu a la millor pel·lícula d’animació, Robot Dreams s’ha colat també en la festa dels Òscars competint amb les últimes joies de Pixar o Ghibli, però abans els Xiscnèfils l’acosten a l’Ateneu aquesta setmana.

Basada en la novel·la gràfica de Sara Varon, Robot dreams narra la història d’en Dog, un gos solitari que viu a Manhattan i que un dia decideix construir-se un robot, com a amic. La seva amistat creix, fins a fer-se inseparables, al ritme de la Nova York dels vuitanta. Una nit d’estiu, en Dog, amb gran pena, es veu obligat a abandonar a en Robot a la platja. La pregunta és: tornaran a trobar-se?

La pel·lícula, amb guió i direcció de Pablo Berger (Blancanieves, Torremolinos 73), no ha parat de rebre crítiques elogioses des de la seva estrena, emportant-se fins ara els màxims guardons de la temporada cinematogràfica.

Des dels Xiscnèfils, Jordi Mena destaca que és una “meravellosa pel·lícula d’amor a l’animació, a Nova York i al cinema” on, sense diàlegs, les imatges “parlen amb eloqüència i delicadesa” de grans temes com l’amistat o el fet que “la felicitat és possible”.

Robot dreams es projecta a l’Ateneu a les 20.30 hores d’aquest dijous, 29 de febrer.