Roser Capdevila explica el conte de la seva vida al Cafè amb Lletres
19 de novembre de 2012 a les 0:00Roser Capdevila, il·lustradora coneguda mundialment per ser la creadora de Les Tres Bessones, va ser la protagonista d’un Cafè amb Lletres que va transcorre en un càlid clima de complicitat amb el nombrós públic assistent. Capdevila va conversar amb l’escriptora i artista local, Marutxi Beaumont, sobre les seves tècniques de treball i el procés creatiu que acompanya cada obra.
Roser Capdevila va utilitzar el format del conte, via power point, per parlar de la seva trajectòria tant professional com sentimental, des de que va néixer un 23 de gener de 1939, tres dies abans d’acabar la guerra a Barcelona, passant pels seus anys d’escola, més capficada en fer gargots i dibuixos que aprendre a multiplicar i dividir, fins el moment en que té la idea de crear Les Tres Bessones.
Capdevila, fent gala d’un excel·lent sentit del humor, va explicar com tota la seva vida ha estat lligada al llapis com eina de treball, i com ja de petita es passava les hores de col·legi fent dibuixos i inventant-se els resultats de les operacions matemàtiques. La mestra sempre l’acabava castigant i la venjança va ser terrible, ja que va acabar convertida en la Bruixa Avorrida.
Roser Capdevila, nascuda en una família on també hi havia poetes i pintors, va relatar altres episodis de la seva vida, com l’ingrés a l’Escola Massana, la seva estada a Suïssa, el seu treball com a mestra o els seus amors amb un tal Pepe Cámara, matador de novillos. L’any 1963 va ser mare de tres bessones, la Teresa, l’Anna i l’Helena, font d’inspiració per crear els personatges de Les Tres Bessones, els llibres de les quals han estat traduïts a 35 llengües i ha propiciat la creació d'una sèrie de televisió que s'ha emès en 158 països.
Roser Capdevila es va confessar absolutament feliç per poder treballar en allò que sempre li ha agradat i li ha permès arribar a milions de nens i nenes de tot el món. L’acte va transcórrer entres rialles i les constants mostres d’afecte dels lectors, entre els quals molta canalla, amb la creadora.