Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • S'obren els jardins de Ca n'Ortadó i Can Llopis amb visites guiades
S'obren els jardins de Ca n'Ortadó i Can Llopis amb visites guiades

S'obren els jardins de Ca n'Ortadó i Can Llopis amb visites guiades

18 de gener de 2024 a les 11:52

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès proposa obrir els jardins en unes visites guiades que apleguen el patrimoni i el benestar personal que comporta gaudir de la natura present al cor de la ciutat.

El jardins històrics de Ca n’Ortadó i Can Llopis s’obriran al públic, en format de visites guiades, els dies 28 de gener, 25 de febrer, 24 de març i 28 d’abril. L’activitat serà gratuïta amb places limitades. Per això caldrà inscriure’s prèviament al Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès o bé trucant al telèfon 935 914 130 en horari d’atenció al públic (de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h.

Museu i jardins de ca n'Ortadó

Ca n’Ortadó és una antiga torre d'estiueig d'estil noucentista construïda cap al 1930 aprofitant unes edificacions preexistents. La casa s’inspira en la masia catalana i està envoltat per un magnífic jardí de gust romàntic. Es tracta d’un conjunt de gran interès històric i artístic que forma part de la història de Cerdanyola del Vallès de les primeres dècades del segle XX i d’un fenomen, l’estiueig, que va ser el principal estímul del creixement urbanístic de la població.

Va ser rehabilitat entre 1993 i 1996. Entre 1998 i 2010 va acollir una exposició permanent sobre la història de Cerdanyola. Actualment, el Museu està tancat al públic, tot i que a la planta baixa s’hi fan activitats. El jardí està obert de la primavera a la tardor i s’hi desenvolupen activitats molt diverses organitzades per diferents serveis municipals i entitats de la ciutat, que n’ha fet un espai de referència.

Can Llopis

Can Llopis és un dels edificis modernistes més ben conservat de Cerdanyola. Atribuït a Gaietà Buïgas, el va adquirir l’Ajuntament el passat 2021, i en aquests darrers mesos s’ha estat treballant per la recuperació i rehabilitació del jardí modernista, l’únic intacte de la població.

Durant aquestes tasques de recuperació s'han tingut en compte les espècies autòctones i exòtiques així com s'han eliminat les plantes invasores que ocultaven elements arquitectònics com bancs o la torre del dipòsit d'aigua. L'actuació també ha permès recuperar l'estructura original del jardí reconstruint parterres que s'havien perdut i donant protagonisme als dos exemplars de cedres i del roure centenari i a la mateixa casa.