Sacsejada a Voltregà Foto: Carles Rosell

Sacsejada a Voltregà

26 de març de 2023 a les 20:23

El Cerdanyola CH femení cau golejat i encaixa una de les derrotes més dures de la temporada (6-0). Les osonenques provoquen un sisme en les files verd-i-blanques a quatre jornades del final de Lliga.

Sembla que aquest any tocarà patir. El conjunt vallesà perd estrepitosament en la seva visita al pavelló Oliveras de la Riva de Sant Hipòlit de Voltregà i suposa la cinquena derrota consecutiva per a les noies d’Andi Colaianni. La desfeta per 6 a 0 davant el CP Voltregà arriba en el pitjor moment possible quan només queden quatre partits d’OK Lliga per disputar-se.

Els primers minuts de joc van ser per a les cerdanyolenques que van sortir més endollades a la pista tot i no gaudir d’oportunitats clares per marcar. Gemma Solè va tenir la millor ocasió després d’una jugada individual, però la portera local Uxue Otegi va aturar el seu llançament. El domini verd-i-blanc dels instants inicials va ser un miratge ja que les vallesanes no podien superar les línies defensives del Voltregà i només ho intentaven amb xuts llunyans que no inquietaven la porteria rival. L’equip dirigit per David Noguera va créixer a partir de la bona actuació en defensa i va aconseguir obrir la llauna al minut 14 gràcies a un gol d’Alexia Bosch després d’un refús de Mariona Surós. La golejadora osonenca Maria Anglada va ser qui més perill portava a l’àrea d’una Mariona que se li acumulava la feina cada vegada més. Tot i el gol, el Cerdanyola ho provava sense èxit: Carla Castro i Paula Ferron, que va jugar al Voltregà, van disposar de dos llançaments que va rebutjar Uxue Otegi. El conjunt de Sant Hipòlit es va estirar en atac i va aconseguir el premi del segon obra de Paula Vilamala que va culminar una assistència dins l’àrea de la capitana Esther Vistos. Amb el resultat de 2-0 es va arribar al descans i les jugadores verd-i-blanques necessitaven reaccionar en la segona meitat per capgirar el marcador. No va ser així.

Al minut 4 de la represa, el Voltregà va fer el tercer aprofitant un contraatac conduit per Esther Vistos i Maria Anglada i que va acabar rematant Esther dins la xarxa. Les cerdanyolenques van pujar linies, però no materialitzaven les seves ocasions per falta d’encert. Qui si va plasmar la seva efectivitat va ser Dana Anton que va marcar un gran gol en una acció individual començada al seu propi camp. Les vallesanes es quedaven sense opcions quan encara quedaven molts minuts per jugar de la segona part; Gemma Solè va ser qui més va insistir i qui més ho va buscar del bàndol visitant. No hi havia manera. El cansament i les presses per marcar van generar més espais a la defensa del Cerdanyola que va encaixar el cinquè i el sisè del duel. L’aportació de les jugadores de la banqueta blava també va ser important durant tot el partit, com en el cas dels gols d’Irene Torres i Alexia Bosch que sentenciaven el matx a favor de les locals.

Ara mateix, la situació del Cerdanyola CH femení a la taula classificatòria és crítica perquè té els mateixos punts que l’Igualada que ocupa llocs de descens. Són 19 punts, tres per sobre de las Rozas que ocupa la penúltima posició. Amb aquesta derrota a Voltregà, l’equip d’Andi Colaianni es troba immers en la lluita per no baixar de categoria i són quatre les jornades que resten. El proper partit davant el Vila-sana serà dimecres vinent.

Fitxa del partit:

CP Voltregà: Uxue Otegi (P), Anna Bosch, Paula Vilamala, Esther Vistos (C) i Maria Anglada – Alexia Bosch, Irene Torres, Dana Anton, Berta Ferran i Queral Sala (P)

Cerdanyola CH: Mariona Suros (P), Paula Ferrón, Gemma Solé (c), Laura Valverde i Carla Castro - Ariadna Carrión, Natalia Crespo, Anna Carranza, i Ainhoa Schmit (P).

Gols: 1-0, Alexia Bosch (14’); 2-0, Paula Vilamala (22’); 3-0, Esther Vistos (29’); 4-0, Dana Anton (33’); 5-0, Irene Torres (38’); Alexia Bosch (40’)

Àrbitre: Borrell Cusco, Francesc