Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Salvador Illa defensa la política socialista com útil, d'unitat i per construir...
Salvador Illa defensa la política socialista com útil, d'unitat i per construir futur Carlos Cordon, Salvador Illa i Marta Farrès, al PTV

Salvador Illa defensa la política socialista com útil, d'unitat i per construir futur

6 de febrer de 2023 a les 8:50

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reivindicat la política útil del seu partit que a Catalunya suposa treballar per la unitat i per generar prosperitat i al conjunt d’Espanya apostar pel present i el futur davant “l’Espanya del passat que representa el PP”. Illa feia aquestes declaracions a Cerdanyola en un acte en què l’alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, defensava la tasca d’un govern que ha donat estabilitat i treballa per la igualtat d’oportunitats.

Salvador Illa assegura que el recent acord pressupostari assolit amb el govern de la Generalitat demostra que el PSC és el partit de la política útil en aquests moments a Catalunya i que és l’alternativa a un govern català “feble”. El dirigent socialista destaca que les seves aportacions al pressupost de la Generalitat busquen potenciar tres eixos: generar prosperitat, amb les infraestructures necessàries i una riquesa que es pugui repartir amb equitat; protegir la ciutadania, especialment la més vulnerable, amb més recursos socials i polítiques públiques sòlides que enforteixin la sanitat i l’educació; i modernitzar l’administració.

Per a Illa, l’acord pressupostari trenca la inèrcia per “tornar a posar Catalunya en marxa i que pugui tornar a ser admirada a la resta d’Espanya” i és una mostra de la política útil i d’unitat que impulsen els socialistes:

Salvador Illa ha afegit que la política útil també s’evidencia en el govern d’Espanya que aposta pel present i pel futur, amb polítiques com la reforma laboral per generar ocupació de qualitat, l’increment de les pensions i del Salari Mínim Interprofessional” o, subratlla, el “coratge” per impulsar impostos a la banca i a les empreses energètiques per lluitar contra els “excessos”. Per al dirigent del PSC, davant les polítiques del govern liderat per Pedro Sánchez, hj ha la política del passat del PP que, remarca és la de la corrupció, les retallades o l’aprofitament del conflicte territorial. 

Per contra, Illa assegura que el projecte socialista és la de l’Espanya dels avenços socials, la convivència entre espanyols i la mirada al futur solucionant problemes i no creant-los.

Estabilitat i projectes de futur a Cerdanyola

Per la seva banda, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, aposta també per la política útil per transformar i millorar la vida de la ciutadania. Cordón destaca que en aquest mandat el govern municipal ha volgut consolidar l’estabilitat a la ciutat per afrontar projectes de futur que impulsin la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

L’alcalde ha destacat el projecte del Parc de l’Alba com un espai de creixement positiu per a la ciutat amb la construcció d’habitatge protegit per evitar que la "gent jove sigui expulsada" de Cerdanyola i, al mateix temps, la consolidació de la ciutat del coneixement amb empreses punteres i nous espais de recerca i investigació, començant per l’ampliació del Sincrotró Alba. Cordón assegura que és el projecte “de la Cerdanyola ambiciosa que té ganes de menjar-se el món”.

Cordón ha fet un repàs per algunes de les fites que considera que ha complert el seu govern: la dignificació de carrers després d’anys sense asfaltar ni un metre de carrer; la recuperació d’edificis emblemàtics com la Torre Vermella o Can Llopis; la construcció del tanatori que Cerdanyola mai no havia tingut; la pròxima primera pedra del nou espai polivalent al carrer de Riu Sec o el proper inici del projecte del tercer pavelló d’esports; la creació de l’Oficina Empresarial;  el compromís de la Generalitat de la construcció de l’hospital Ernest Lluch en el què s’haurà de perseverar o el manteniment del CAP Les Fontetes que estava perdut”, entre d’altres.

L’acte també ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Sabadell. Marta Farrès ha subratllat la capacitat del PSC “de tirar endavant els pobles i el país”, amb “lluita i perseverança”. Farrès destaca la capacitat d’Illa per negociar, escoltant el territori sense quedar-se als despatxos i així aconseguir un pressupost de la Generalitat “al servei de la ciutadania”. L’alcaldessa sabadellenca considera aquest acord pressupostari com progressista i de defensa del bé comú.

A l'entrada de l'acte a la carpa del PTV, un grup d'agents de la Policia Local de Cerdanyola es manifestava amb queixes tant pel que fa a les condicions com l'autoseguretat de les instal.lacions, que consideren molt precàries, i la infradotació de la plantilla, agreujada per raons econòmiques.