Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

S'amplia el contracte de neteja d'instal.lacions municipals

S'amplia el contracte de neteja d'instal.lacions municipals

30 de gener de 2015 a les 12:18

 Amb els vots favorables del govern (PSC i ICV-EuiA), els vots contraris de PP, ERC i Compromís per Cerdanyola i l’abstenció de CiU i la regidora no adscrita, es va aprovar ahir l'ampliació del contracte del servei de neteja dels edificis i instal·lacions municipals amb l’empresa Clece, passant de 1.507.941 euros a 1.761.720 euros motivada per la recuperació de nous espais a la ciutat i la incorporació de nous locals i equipaments.

Des del grup municipal d’ERC destacaven que es tracta d’un increment força elevat i que no havien trobat justificació de perquè en comptes de fer una modificació no s’havia fet una nova licitació. Per la seva part, el regidor de Serveis Municipals, Víctor Francos, assegurava que es modifica perquè hi ha un contracte en vigor que s’ha de respectar i que l'empresa només cobra per allò que certifica.

Pel que fa a la resta de grups, des de Compromís per Cerdanyola tampoc es mostraven d’acord amb l’increment i tornaven a insistir en remunicipalitzar el servei, demanant un estudi sobre la viabilitat de la proposta. Des del PP asseguraven que en l’informe de la modificació no queda prou explicades les altes i baixes d’equipaments a netejar i demanaven aclariments.

Altre punt aprovat a la sessió plenària era l’establiment d’un preu de lloguer per a les entitats que vulguin utilitzar les pistes de tennis i pàdel de la Zona Esportiva del Riu Sec per ajudar a fer més viable un equipament que espera poder comptar amb un mínim de 350 abonats. El regidor d’Esports, Marc Guillamon, explica que aquesta addenda a les condicions del contracte, que encara no s’ha aprovat de manera definitiva, pretén afavorir la concurrència pública, promovent els esports de raqueta i, al mateix temps, garantint l’equilibri econòmic de la concessió.

Des dels grups de l’oposició, ERC i Compromís per Cerdanyola acusaven al govern de manca de rigor formal però també de contingut pel que fa al plec de condicions. Els republicans asseguraven que aquest plec estava dirigit cap a un adjudicatari en concret i des de Compromís recordaven que disposem d’una eina municipal, com és Cerdanyola Promocions, per engegar serveis a la població.

Els republicans també demanaven, sense èxit, que es retirés aquest punt al no haver estat contestades les al·legacions que el grup havia presentat a l’aprovació inicial del servei. El regidor d’Esports recordava que l’aprovació era inicial, no definitiva, i que aquesta addenda s’afegia a l’aprovació inicial.

Altres punts tractats al ple van ser l’aprovació de la cessió de l'ús del programa informàtic de registre de sol·licitants d'habitatges amb protecció oficial i la pròrroga del conveni entre Agència de l'Habitatge de Catalunya i Ajuntament per la cessió temporal de l'ús de tres habitatges de titularitat pública a La Clota per a persones amb especials necessitats d'atenció.

També es desestimaven les al·legacions presentades pels grups de Compromís, les Candidatures Alternatives del Vallès i l’entitat Aspadi a l’aprovació inicial de la normativa per a les instal·lacions de Can Xarau. La regidora de Compromís, Puri Palomar, intervenia per assegurar que s’estava perdent una oportunitat per donar un pas endavant pel que fa a la inclusió en aquesta normativa mentre que el regidor d’Esports, Marc Guillamon, es comprometia a continuar treballar per una inclusió però que sigui efectiva.

Compromís també presentava una moció de rebuig a la nova Llei de Seguretat Ciutadana per considerar que “té com a finalitat restringir d’una manera arbitrària el dret a la manifestació pacífica de les reivindicacions dels ciutadans, posa en risc l’exercici dels drets i llibertats fonamentals, vulnera els principis de proporcionalitat i seguretat jurídica i envaeix clarament competències pròpies del Govern de la Generalitat i dels ens locals”. Alguns grups, com ICV-EuiA i CiU, demanaven canvis en el redactat però, després de no arribar a un acord, la moció es sotmetia a votació i quedava rebutjada amb els vots en contra del PP i PSC, l’abstenció de CiU i ICV-EuiA i els vots favorables d’ERC i Compromís.

Finalment, amb caràcter d’urgència s’admetia un acord per designar als professionals de reconegut prestigi que han de formar part del Consell Municipal de Comunicació que es convocarà el proper 16 de febrer i es rebutjava una moció, també amb caràcter d’urgència, de Compromís reclamant que es treballi amb les institucions responsables per trobar una garantia de futur a l’escola bressol La Gespa de la UAB.

Plenillo

Abans de la celebració del ple, en el moment dedicat a l’audiència ciutadana, diverses entitats acudien a l’Ajuntament per fer les seves reivindicacions. Entitats de persones amb discapacitats de la ciutat, Associació Funcional, La Tortuga Cerdanyola sense Barreres  i Tots vàlids, demanaven una major exigència en el compliment de les lleis que defensen els drets de les persones amb discapacitats i en l’adaptació de la via pública. També sorgien diverses preguntes sobre les obres al Casal de Joves i al barri de Fontetes, en concret al passeig de les Acàcies, i es vessaven acusacions d’afavorir els privats en aquest darrers projecte; unes acusacions que negava rotundament la regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó.           

Galeria d'imatges