Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

 • Portada
 • Cultura
 • Sant Jordi s'acosta amb llibres i roses sota el braç
Sant Jordi s'acosta amb llibres i roses sota el braç

Sant Jordi s'acosta amb llibres i roses sota el braç

13 d'abril de 2023 a les 11:57

La plaça de l’Abat Oliba tornarà a ser el centre de la festa i la 22a Marató de Lectura commemorarà els 100 anys del naixement de Josep Vallverdú i els 400 anys de la mort de Francesc Vicent García, Rector de Vallfogona. Com a novetat, les persones que vulguin fer lectura en veu alta a l'escenari podran fer una recomanació lectora personal.

La festa de Sant Jordi omplirà de paradetes de llibres i flors la plaça de l’Abat Oliba. Llibreries, entitats i associacions seran les encarregades que el diumenge 23 d’abril sigui un dia ben especial a la ciutat. L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb la col·laboració d’entitats i associacions proposarà a la ciutadania un programa d’activitats que donaran suport a la tradició cívica i cultural.

En aquest sentit destaquen els espectacles familiars El vent dels Mots, que es representarà a les 10.30 h. Es tracta d’un homenatge a Josep Vallverdú a càrrec de Laberta Delpoblet. A les 13.45 h es  veurà el muntatge Què passaria si… d’homenatge al Rector de Vallfogona. Laberta Delpoblet serà l’encarregada de posar-lo en escena. I ben dinats, a les 17.30 h, Albert Estengre oferirà l’espectacle familiar On és el Rovelló?, inspirat en el gosset creat per Josep Vallverdú.

El concert Rumbesia, a les 19 h, permetrà a la ciutadania gaudir d’un espectacle format per 10 poemes d’autors catalans, cançons poètiques i adaptacions al català de clàssics. Rumbesia, doncs, és una original i molt recomanable proposta que fusiona poesia amb rumba. 

Marató de lectura

Una de les activitats que no faltarà a la cita serà la Marató de Lectura. Enguany en vint-i-dosena edició, commemorarà els 100 anys del naixement de Josep Vallverdú i els 400 anys de la mort de Francesc Vicent García, Rector de Vallfogona. Una de les novetats que enriquirà aquesta activitat serà que les persones que vulguin fer lectura en veu alta a l'escenari puguin fer una recomanació lectora personal.

Durant tot el dia i en un espai habilitat per a l’ocasió, les autores i els autors locals signaran les seves obres a qui ho demani. Serà a partir de les 10 i fins a les 20 h. Les i els creadors locals seran Anabel Alcaraz, Carmen Alcolea, Maria Carme Alerm, Tessa Barlo, Carme Cabús, Esperança Castell, Emilio Cazorla, Luis Ezquerra, Josep Fatjó, Isidre Grau, M. Victòria Lovaina, Homaira Luna, Anna Pallejà, Eva Esther Pérez, Danny Romero, Miquel Sánchez i Joan Todó

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través del Pla Director de Lectura, organitza la diada de Sant Jordi amb la col·laboració de l’Agrupació Cultural Sardanista, l’Associació Radio Club del Vallès - EA3RCH , la Casa d’Aragó, escriptores i escriptors locals, actors i actrius, Grup Bambalina, Servei Local de Català, entitats i associacions, persones electes i agrupacions polítiques.

Programa d'actes - Sant Jordi 2023

Diumenge 23 d’abril De 10 a 20 h

a la Pl. Francesc Layret

 • 10 h Inauguració de la 22a Marató de Lectura i recomanacions
 • De 10 a 20 h

Cerdanyola llegeix Josep Vallverdú i el Rector de Vallfogona

La Marató de Lectura commemora els 100 anys del naixement de Josep Vallverdú i els 400 anys de la mort de Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona.

 • De 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Recomanacions i lectures d’autores i autors de Cerdanyola del Vallès

Les escriptores i escriptors de la vila no només signaran els seus llibres sinó que també ens explicaran els arguments i faran un tastet de lectura a l’escenari de la Marató.

 • De 10 a 16 h

Hola Berta!

Durant tot el matí, la Berta serà la mestra de cerimònies que presentarà autores i lectors.

 • A les 10.30 h

Espectacle familiar

El vent dels Mots

Homenatge a Josep Vallverdú a càrrec de Laberta Delpoblet. Ens escolarem, com el vent, entre les cambres d’aquest castell de paraules gairebé infinit que va crear i imaginar Josep Vallverdú

i descobrirem algunes de les històries que s’hi amaguen: contes de coloms presumits i llangardaixos pacífics, misteris de perles negres, aventures de rellotges panxuts…

 • D’11 a 14 h i de 17 a 20 h

Taller Avui seré...

Taller d’automaquillatge on podrem decidir si som un drac, una princesa o un cavaller.

Taller Fes-te la teva rosa o el teu drac!

Roses i dracs són personatges protagonistes a la Diada de Sant Jordi. Fes-te els teus!

 • A les 13.45 h

Espectacle familiar

Què passaria si…

Homenatge al Rector de Vallfogona a càrrec de Laberta Delpoblet.

Aquest espectacle de narració oral barreja anècdotes divertides, absurdes i sarcàstiques que no sabem si són mentida o veritat, però que de debò fan riure i pensar.

 • De 16 a 20 h

Hola Albert!

Albert Estengre presentarà a la tarda les lectures i recomanacions i ens explicarà històries dels dos autors que es commemoren enguany.

 • A les 17.30 h

Espectacle familiar

On és el Rovelló?

Homenatge a Josep Vallverdú a càrrec d’Albert Estengre. Al petit i menudet Rovelló li agrada jugar, caçar i passejar entremig del públic.

 • 19 h

Concert

Rumbesia

Un recital que fusiona poesia amb rumba. 10 poemes d’autors catalans, cançons poètiques i

adaptacions al català de clàssics.

 • 19 h Ballada de sardanes

Cobla Vallès

Lloc: Plaça de Joan Pau II

Organitza: Agrupació Cultural Sardanista

 • 19.50 h

Gràcies a tothom!

Cloenda de la Marató de Lectura i Recomanacions.