Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Sant Jordi tenyeix de flors i llibres els carrers de Cerdanyola
Sant Jordi tenyeix de flors i llibres els carrers de Cerdanyola

Sant Jordi tenyeix de flors i llibres els carrers de Cerdanyola

23 d'abril de 2002 a les 0:00

L'ambient que envolta la celebració de la Diada de Sant Jordi ha estat protagonista de la jornada a Cerdanyola amb uns carrers decorats amb les parades de llibres i flors, però també d'artesania o de promoció d'entitats locals.
Segons indiquen els professionals de les llibreries i parades de llibres que hi ha a Cerdanyola avui -alguns procedents de poblacions properes- els exemplars més sol.licitats a la nostra ciutat són els infantils com Harry Potter, la nissaga de Tolkien a El senyor dels anells, i figures vinculades als mitjans de comunicació com Andreu Buenafuente, però també clàssics contemporanis com Los pilares de la tierra, de Ken Follet. El gremi de llibreters preveu que avui se superin els 18 milions d'euros en vendes, el que suposaria un 10 percent de la facturació anual del sector.
Pel que fa a les flors, a més dels establiments habituals han sortit avui al carrer oferint la tradicional rosa venedors ambulants i molts estudiants, el 90 percent de les que es venen avui, Diada de Sant Jordi, són roses de color vermell. Segons els responsables del mercat de la flor i la planta ornamental de Catalunya, avui es vendran al país més de 5'5 milions de roses.