Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Seguiment desigual de la vaga d'ensenyament a Cerdanyola
Seguiment desigual de la vaga d'ensenyament a Cerdanyola

Seguiment desigual de la vaga d'ensenyament a Cerdanyola

9 de maig de 2013 a les 18:05

La comunitat educativa torna a protestar per les retallades en el sector i la reforma educativa del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ja que consideren que perjudicarà el professorat, els estudiants, les famílies i la investigació científica i farà empitjorar el model d'educació pública.

Cerdanyola viu una nova jornada de mobilització en l'àmbit educatiu. Aquest dijous, estudiants, professors i pares i mares d'alumnes de tots els nivells educatius, estan convocats a la vaga, tant a Catalunya com a la resta de l'Estat.

El seguiment de la jornada de vaga a la ciutat és desigual pel que fa a alumnat i professorat. En el primer cas, l’aturada és seguida majoritàriament, sobretot als instituts. En canvi, el professorat  no s’ha sumat aquesta vegada a la convocatòria de manera massiva. 

Pel que fa als centres de primària, l’Escola La Sínia, l’Escola Xarau, l’Escola Serraperera i l’Escola Bellaterra són els col·legis on més professors han parat.

Entre els instituts, al Jaume Mimó, el 50% del professorat fa vaga. A la resta de centres pocs docents s’han acollit al seu dret a vaga. Segons explica la directora de l’Institut Banús, Júlia López, el col·lectiu es mostra cansat d’aquest tipus d’accions i considera que s’hauria de buscar altres alternatives de protesta.

Molts dels participants en la convocatòria de vaga es troben concentrats en aquests moments en una manifestació unitària que s’està celebrant a Barcelona. Ismael Ávila, del sindicat USTEC-Stes, explica que el seguiment en aquesta convocatòria està sent massiu i, pel que fa als centres escolars, hi ha més desigualtat depenent del barri i el centre. 

Els convocants demanen que l'educació torni a ser una prioritat per als governs de Catalunya i d'Espanya. A Cerdanyola les protestes van començar la setmana de Sant Jordi, amb diverses accions i tancades als centres educatius.

En contra del desmantellament de l'educació pública

Segons Ismael Ávila, estem presenciant un desmantellament de l’educació pública. “Pretenen que a base de fer dolenta l’educació pública, la gent acabi triant l’educació privada o concertada”, segons el representant d’USTEC-Stes. Darrera, diu Ávila, hi ha el clar objectiu d’obrir el pastís econòmic de l’educació.

És per això que tots els sindicats fan una crida a la mobilització en defensa d’un ensenyament públic, de qualitat, “qui sigui el motor del país i que ajudi a equiparar les desigualtats que viuen moltes famílies de la societat catalana”. 

Ismael Ávila considera que el govern s’hauria d’avenir a negociar i escoltar les peticions dels sindicats. No obstant això, ara mateix el govern, diu Ávila, no vol escoltar ningú i es limita a aplicar tot un seguit de “polítiques neoliberals” per la vida directa. 

Des del sindicat USTEC-Stes recorden que porten ja més de 4 anys lluitant, convocant vagues, manifestacions i tot tipus d’actes de protesta. És per això que Ismael Ávila no confia en que la convocatòria d’avui serveixi perquè els governs autonòmic i central tirin enrera amb les seves intencions. Tot i així, considera que cal continuar lluitant per l’educació pública i dir no a les retallades i els atacs constants.  

Aquest migdia, hi ha convocades manifestacions en una cinquantena de ciutats, entre les quals Barcelona. Com en altres jornades de vaga, a les escoles i instituts hi haurà serveis mínims per atendre els alumnes que vagin a classe.

Galeria d'imatges