Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

Seguiment irregular de la vaga d'educació

Seguiment irregular de la vaga d'educació

24 d'octubre de 2013 a les 14:10

La vaga contra la LOMCE i les retallades s'està vivint de manera irregular a Cerdanyola. L'alumnat d'escoles i instituts secunda majoritàriament la convocatòria, mentre que entre el professorat les xifres varien molt. La Plataforma d'Ampes de Cerdanyola ha convocat una concentració de protesta davant l'Ajuntament a les 17 hores.

La vaga general en el sector educatiu de Catalunya convocada pels sindicats per a la jornada d’avui està tenint un seguiment irregular a la nostra ciutat.

La Conselleria d'Ensenyament i els sindicats discrepen sobre el seguiment de la vaga general de l'educació contra l'aplicació de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE) i les retallades. Mentre la consellera, Irene Rigau, xifra en un 17,06% el suport en els centres públics, CCOO eleva el seguiment al 55% i UGT al 50%. Pel que fa a escoles i instituts concertats, la Generalitat calcula que un 15,4% de suport, per un 35% de CCOO i un 30% d'UGT.

A les escoles de primària de la ciutat l’alumnat ha secundat majoritàriament la convocatòria ja que els pares no han portat els infants a classe en un gran nombre. No obstant això, el seguiment entre el professorat és d’un 40%, segons dades de les escoles. Només l’Escola Municipal La Sínia (amb 4 persones de l’equip docent en serveis mínims); l’Escola Xarau, amb un 75% i l’Escola Serraperera, amb un 65%, han superat àmpliament la xifra d’adhesió a la convocatòria. En canvi, a l’Escola Sant Martí, només un docent s’ha sumat a la vaga i a l’Escola Collserola fan classes amb normalitat.

L’alumnat dels instituts públics de la ciutat ha seguit majoritàriament la vaga convocada pels sindicats contra la LOMCE i les retallades al sector. Entre el professorat el seguiment és més irregular i, en alguns casos, com a l’Institut Banús, només 3 professors han secundat la vaga.

Ana Elvira Sánchez, portaveu d’USTEC-STEs, explica que la convocatòria vol “sumar forces contra la LOMCE”, una llei que “planteja una gestió jeràrquica dels centres, presenta un model privatitzador i segregador i ataca directament la immersió lingüística”.

Segons indica, la llei reforma tant els estudis i la seva avaluació, com l’organització del centre, minvant la participació i representació dels claustres i consells escolars i dipositant-les en la construcció d’una figura de direcció molt més jeràrquica, autoritària i gerencial.

Escoles, instituts i universitats de tot l'Estat estan cridats a fer vaga avui per protestar contra la LOMCE i les retallades en educació. És la segona vaga contra la llei que es fa a Catalunya després de la del 9 de maig, però la primera després que la llei es va aprovar al Congrés fa dues setmanes. Els convocants consideren que aquesta llei perjudicarà l'escola pública i la immersió lingüística.

La vaga va ser convocada a començaments de curs per la comunitat educativa a tot l'Estat. Hi són convocats professors, pares i alumnes. A Catalunya, la secunda la majoria del sector educatiu, que sumen a la protesta el rebuig de les retallades fetes pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Els estudiants de Secundària i d'universitats es queixen, a més, de com s'han apujat les taxes en totes les carreres alhora que s'han retallat les beques.

La Plataforma d’Ampes de Cerdanyola ha convocat a una concentració de protesta davant l’Ajuntament aquesta tarda a les 17 hores.