Sense arguments a Esplugues Foto: Nuria Puentes

Sense arguments a Esplugues

5 de març de 2023 a les 14:16

El CBF Cerdanyola encaixa una dura derrota davant del Segle XXI per 73-41 en un partit on les locals van ser més efectives encistellant. La salvació es complica cada vegada més degut a les victòries dels seus rivals directes i a les poques jornades que queden.

La situació delicada en la que està sotmesa el CBF Cerdanyola l’obliga a guanyar jornada rere jornada en el tram final de la temporada. Des de la setmana passada, són equip de la zona de descens i la visita a Segle XXI a la seva pista no era l’escenari ideal per començar a guanyar i aspirar a la permanència.

El partit va començar amb molta igualtat. El quadre local es mostrava molt sòlid sota la cistella i el conjunt verd es feia fort en el tir de tres, anotant tres triples seguits en els primers quatre minuts de joc. En el tram final del primer període, les espluguines van augmentar la diferència fins al 19-11, però una bona embranzida als últims segons per part de les vallesanes els va permetre arribar al final dels primers 10 minuts de joc amb el marcador de 19-15.

En el segon quart, va destacar el fet que en els primers quatre minuts de joc cap dels dos equips va ser incapaç d’anotar cap punt, degut a les bones defenses d’un equip i altre. Però va ser a partir de la cistella de Marina Mata al minut cinc quan el partit es va començar a decantar a favor de les locals, assolint un parcial de 10-0 que va obrir una escletxa difícil de retallar per les verdes (29-15). El quadre visitant només podia anotar mitjançant els tirs lliures i alguna cistella puntual sota l’aro, que combinat amb el bon moment anotador de les locals va situar al Segle XXI 15 punts amunt en el descans (39-24). A més, les verdes havien perdut ja per tot el que quedava d’encontre a Eva Garcia, degut a una lesió al turmell.

A la represa, les forces es van tornar a equilibrar. Les visitants es mostraven més sòlides en defensa, però tornava a fallar en el factor anotador i això feia impossible qualsevol intent de remuntada. Tot i que Ruth Allison va fer un bon quart anotant 11 punts, les locals es van agafar al bon encert d’Iyana Martín i Irene Noya per evitar que les verdes baixessin de la barrera dels 10 punts, fet que va provocar que arribés als últims 10 minuts amb un marcador favorable al Segle XXI per 54-37.

A l’últim quart es va poder veure un monòleg total de les locals. Va ser un període on pràcticament els sortia tot. Per la seva banda, les vallesanes es mostraven molt ansioses i amb poc encert sota la cistella, raó per la qual només van poder anotar 4 punts a l’equador del període. Amb el marcador de 63-33 a falta de 3 minuts pel final del duel, la remuntada ja era una utopia i l’única cosa que volien les verdes era que el partit acabés d’una vegada per totes. Finalment, la desfeta va ser de 32 punts de desavantatge per les cerdanyolenques (73-41), deixant l’equip pràcticament en la UCI.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola es manté en la zona de descens ocupant la dotzena posició amb un balança de 6 victòries i 15 derrotes. A més, s’allunya encara més de la salvació degut a les victòries de Mutilbasket, GEIEG i Grup Barna. La propera setmana jugarà el penúltim partit a casa contra l’Unilever Viladecans, quart classificat. Serà dissabte a dos quarts de set de la tarda.

Fitxa tècnica

Segle XXI (73): Iyana Martín (14), Naia Zubiaga (2), Marina Mata (15), Laia Conesa (9), Blau Tor (4), Gina Garcia (5), Cristina Sánchez (9), Daviane Mindoudi (2), Ariadna Termis (4), Irene Noya (9).

CBF Cerdanyola (41): Carla Pérez (4), Ruth Allison (17), Claudia Baraut (7), Eva Garcia (0), Eva Almasqué (0), Laia Espin (0), Iona Garcia (11), Clara Díaz (0), Josefina Torruella (2).

Parcials: 19-15 // 39-24 // 54-37 // 73-41