Sense marge de reacció a Lisboa Foto Carles Rosell

Sense marge de reacció a Lisboa

5 de febrer de 2023 a les 15:37

El Cerdanyola CH femení va caure golejat per 8 a 2 contra el SL Benfica en el segon partit de les vallesanes de la WSE Champions League femenina. Les jugadores verd-i-blanques no van aconseguir inquietar en cap moment al conjunt portuguès que va ser molt superior durant els cinquanta minuts

Tercera jornada europea i segon duel per a un Cerdanyola CH femení que va tocar de peus a terra al pavelló del Benfica. Els dos clubs arribaven empatats a la classificació i aspiraven a liderar el grup D desprès de golejar al Nantes respectivament. Encara que la realitat dins la pista va ser una altra. No passaven ni seixanta segons quan les cerdanyolenques ja perdien a conseqüència d’un gol de falta directa de la xilena Catalina Flores, els arbitres van assenyalar en la primera jugada del partit una infracció de Gemma Solé que va ser sancionada amb targeta blava. Amb el marcador a favor, les locals van dominar el control del joc i les vallesanes únicament podien fer mal a la contra aprofitant els espais que deixaven en la seva línia defensiva. Però a la sortida d’un temps mort, la jugadora ex del Cerdanyola Macarena Ramos va fer el segon gol de les lusitanes en el minut deu aprofitant una jugada d’estratègia. I no només tàcticament, el Benfica es va imposar físicament a les verd-i-blanques fent inútils les rotacions de Manel Campor, primer entrenador en el dia d’ahir per l’absència d’Andi Colaianni.

La qualitat de Catalina Flores no va trigar en aparèixer i la màxima golejadora del Benfica va posar distàncies al marcador amb el tercer i quart de les locals a manca de nou minuts pel descans. La xilena va fer el seu segon gol desprès d’una combinació amb Raquel Santos i el tercer gràcies a una acció individual en que no va poder fer res Mariona Suros per aturar el xut. Tampoc va poder aturar la portera verda el cinquè de Beatriz Figueiredo; i tot i la contundència en el resultat, el conjunt del Vallès va treure caràcter i va marcar dos gols en tres minuts. Gemma Solè i Paula Ferron van escurçar diferencies abans de finalitzar una primera meitat en que Mariona Surós va aturar una falta directa a Catalina Flores a pocs segons del descans.

La segona part va ser un tràmit per a les portugueses que ja donaven per fet la seva segona victòria en competició europea. La capitana lusitana Marlen Sousa eliminava qualsevol possibilitat de remuntada amb el sisè gol al minut 27. D’altra banda, el Cerdanyola va desaprofitar les seves opcions d’atac, i fins i tot, Gemma Solè fallava un llançament de falta directa. Amb el partit decidit, un altre cop Marlen i “Cata” Flores (per quarta vegada) posaven el 8 a 2 definitiu en els darrers cinc minuts d’un duel on s´ha imposat el color vermell del Benfica.

Per tant, el Cerdanyola CH femení és segon en un grup liderat per les lisboetes amb sis punts. Precisament, les jugadores de la ciutat de la llum visitaran Can Xarau el pròxim 18 de febrer a les sis de la tarda. Deixant la Champions a un costat i ja pensant en competició nacional, la cita següent de les jugadores d’Andi Colaianni serà dimecres vinent a partir de les 21 del vespre davant el Sant Cugat a casa.

Fitxa del partit:

SL Benfica: Maria Vieira (P), Marlene Sousa (c), Beatriz Figueiredo, Maria Silva i Raquel Santos – Catalina Flores, Macarena Ramos, Micaela Balmaceda, Inés Severino i Marta Benfeitas (P).

Cerdanyola CH: Mariona Suros (P), Paula Ferrón, Gemma Solé (c), Laura Valverde i Carla Castro - Ariadna Carrión, Natalia Crespo, Anna Carranza i Estela Rubio (P).

Gols: 1-0, Catalina Flores (1’); 2-0, Macarena Ramos (10’); 3-0, Catalina Flores (13’); 4-0, Catalina Flores (16’); 5-0, Beatriz Figueiredo (19’); 5-1, Gemma Solé (19’); 5-2, Paula Ferron (22’); 6-2, Marlene Sousa (27’); 7-2, Marlene Sousa (45’); 8-2 Catalina Sousa (47’)

Àrbitres: Galoppi Mateo i Ferrarri Franco