Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

Setmana del Bacallà de l’1 al 10 de març

Setmana del Bacallà de l’1 al 10 de març

27 de febrer de 2024 a les 8:12

La Setmana del Bacallà se celebrarà entre l’1 i el 10 de març i comptarà amb la participació de 15 restaurants de la ciutat que durant aquests dies tindran el bacallà com l’estrella dels seus menús i cartes. Enguany hi haurà diverses activitats paral·leles com ara una exposició bibliogràfica, un concurs de receptes i un taller.

El tresorer de la Junta del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i Barcelonès, Antonio Castro, explica que la Setmana del Bacallà és un esdeveniment important per a la restauració local, amb el bacallà convertit en producte de temporada d’una gran qualitat. El bacallà estrella d’aquests dies és l’skrei, un bacallà nòmada que migra mil kilòmetres per aigües àrtiques, del mar de Barents a les illes Lofoten, acumulant greix i augmentant musculatura per oferir una carn llisa i sucosa molt gustosa i saludable.

Castro, xef del Restaurant Los Abetos, creu que la Setmana del Bacallà permet unir innovació i tradició, ja que “el bacallà és un producte molt agraït que ofereix una enorme varietat de receptes, i que a més es troba als mercats municipals de Cerdanyola a un preu assequible”. De fet, Espanya és el primer país consumidor d’skrei del món.

La Setmana del Bacallà implica que els 15 establiments participants inclouran un plat de bacallà el menú diari i 4 o 5 opcions per als caps de setmana. Enguany hi haurà també diverses activitats paral·leles. Així, el Mercat Municipal de Serraperera farà un taller de cuina tradicional del bacallà el divendres 8 de març, a les 17 hores. El Mercat Municipal de Les Fontetes organitza novament un concurs de receptes de cuina amb productes comprats al mercat el dissabte 9 de març, a les 11.30 hores. Els concessionaris dels mercats destaquen que cada vegada hi ha una clientela més jove, universitària, que acut a les parades a comprar i demanar consells. Per la seva banda, la Biblioteca Central ofereix l’exposició bibliogràfica La cuina del bacallà del 28 de febrer al 10 de març.

 

Antonio Castro explica que la Setmana del Bacallà és una iniciativa que no es fa a altres llocs de la comarca i que “atrau a un número important de clientela provinent de les poblacions de l’entorn que en la majoria dels casos s’acaba fidelitzant al llarg de l’any i acaben visitant la nostra ciutat sobretot els caps de setmana”.

 

La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, que destaca les sinèrgies establertes entre mercats i restaurants amb el recolzament de l’Ajuntament, creu que la Setmana del Bacallà compleix amb escreix el triple objectiu de difondre la gastronomia del bacallà, beneficiosa per a la salut, i promocionar el bon producte que es troba als marcats municipals i la qualitat de la restauració local.

 

Els restaurants participants a la Setmana del Bacallà són: Shapó (Sant Ramon, 101), Grau (Sant Ramon, 180), Autèntic (Sant Ramon, 112); Tast & Gust (Sant Martí, 92), Capicua (passatge del Llorer, 15), Los Abetos (passatge de l’Orient, 4), Casa Andreu 2 (Anselm Clavé, 13-15), Cinnamon (Santa Anna, 60), Umami Bellaterra (Josep M. Marcet, 3), El Racó de la Plaça (plaça Sant Ramon, 1), Els Cargols (Sant Antoni, 23), Bodega Oddvar (Santa Marcel·lina, 9), Geta Taberna (avinguda Canaletes, 41), El Cacereño (avinguda Canaletes, 13) i Masia Tito Carlos (passatge d’Olivé, 2).