Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

Siguem amics de les dents

Siguem amics de les dents

26 de novembre de 2015 a les 12:52

La Sala d'Exposicions de l'Ateneu acull durant aquesta setmana i fina dilluns vinent un taller de salut bucodental, 'Siguem amics de les dents', adreçat a 378 alumnes de primer de primària. Mitjançant els dibuixos dels plafons i una xerrada teatralitzada, els infants aprenen com són les dents, quantes n’hi ha, els diferents tipus, quan surten, quan canvien i com hem de prevenir la càries.

Audios

26-11-2015 Jordi Gonzalo

La dinàmica del taller consta d'una primera part teòrica, a càrrec d'un personatge anomenat Jordi Mola Molar i després es realitzen jocs participatius on els infants poden participar-hi activament. S’insisteix especialment en els aspectes més importants de la salut de la boca i les dents.

Jordi Gonzalo, tècnic de Salut Pública de l'Ajuntament, explica que enguany han decidit fer servir el teatre per explicar la salut bucodental, creant el personatge de Jordi Mola Molar, que "explica les característiques de les dents com si d'un conte es tractés".

Gonzalo diu que "a través del riure es capta l'antenció dels infants, que comencen a participar en un joc de pistes per solucionar un enigma". Quan aconsegueixen esbrinar la paraula oculta reben com a premi un diploma, que els reforça davant els professors, i després de fer el jurament de mantenir les dents sanes s'enduen a casa un raspall de dents i un dentifrici de maduixa en forma de medalla.

L'estudiant d'infermeria Sandra Paniagua condueix la part dels jocs, a través dels quals es pot conèixer què és la càries, com es prevé i quina és l'alimentació més saludable per mantenir la dentadura en bon estat.

Els tallers de salut bucodental estan orientats per fer educació per la salut a l’edat escolar, a nens i nenes de 5 i 6 anys, és un moment vital per a que puguin adquirir hàbits i actituds en relació a la salut bucodental que perduraran al llarg de la vida. A partir d'aquesta edat, els nens comencen a canviar les dents, aquest fet per ells és una senyal de que estan creixent i per tant els desperta un gran interès pel seu cos. És per aquest motiu que ha d’haver una educació en vers la prevenció de la caries tant per part dels nens i les famílies, com dels professionals de la salut.

La duració del taller és d’una hora per cada grup classe, els alumnes participants son 378 de les escoles Escaladei, Carles Buïgas, Collserola, La Sínia, Saltells, Xarau, Sant Martí, Serraparera i Montserrat.

Galeria d'imatges