Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Sis dels partits que van concórrer a les municipals no han aconseguit representa...
Sis dels partits que van concórrer a les municipals no han aconseguit representació al plenari de Cerdanyola

Sis dels partits que van concórrer a les municipals no han aconseguit representació al plenari de Cerdanyola

29 de maig de 2023 a les 11:20

13 candidatures es presentaven a les eleccions municipals el passat 28 de maig. N’hi ha 6 que no han obtingut cap representació al consistori: Ciutadans, Ara Cerdanyola, Gent per Bellaterra, Bellaterra Endavant, Impuls Municipals i Valents.

Ciutadans, amb 262 vots (1.07%) desapareix del consistori en una nit que el seu cap de llista, Pau Ortolà, considera una terrible davallada, acompanyada de la mala notícia de la majoria absoluta del PSC, lamentant no haver sabut explicar millor la importància del centre polític davant l’ascens dels extrems.

La candidatura Ara Cerdanyola ha obtingut 46 vots (0,18%). El seu cap de llista, Octavi Sena, explica que el fet de presentar-se poques setmanes abans de les eleccions no li ha donat temps ni oportunitats per donar-se a conèixer i exposar, com cal, el programa de la formació en el que volien defensar Cerdanyola i engrescar els decebuts. Sena indica que la seva única motivació és Cerdanyola, ni les dretes, ni les esquerres.

Gent per Bellaterra ha recollit 247 vots (1.01%). El seu cap de llista, Ramon Andreu, felicita al PSC i al seu candidat, Carlos Cordón, que considera ha fet molt feina en els darrers quatre anys. Andreu pensa que  la majoria absoluta aconseguida pels socialistes a l’Ajuntament és bona perquè dona estabilitat i el govern es pot centrar en fer la feina.

Bellaterra Endavant ha aconseguit 584 vots (2,39%). El cap de llista d’aquesta nova formació, Norman Portell, es mostra orgullós del resultat obtingut i desitja poder trobar a Cerdanyola concòrdia amb l’alcalde, Carlos Cordón, a qui transmeten les seves felicitacions per la majoria assolida. Portell indica que com a candidatura de Cerdanyola estan agraïts de que la jornada hagi estat pacífica i que a Bellaterra la participació hagi estat tan alta.

La nova formació Impuls Municipal, ha obtingut 194 vots (0.79%). La candidata Elisenda de Clascà, valora molt positivament el resultat obtingut, ja que es tractava de l'únic partit municipalista d'aquestes eleccions, amb un programa enfocat a Cerdanyola, i han detectat que moltes persones han votat en clau nacional o autonòmica. També indica que la baixa participació és mala senyal per al  actual, ja que només ha fet política per als "seus", i ha anat al vot fàcil. De Clascà destaca que amb pocs mesos han aconseguit un molt bon resultat i que han plantat la llavor del canvi a Cerdanyola.

Valents ha aconseguit 208 vots a la ciutat (0,85%). La seva cap de llista, Carmen León, creu que per ser una formació desconeguda que ha aterrat a Cerdanyola fa un mes i mig, els resultats han estat bons donant les gràcies als seus votants i assegura que en les properes eleccions entraran al consistori.