Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Esports

  • Portada
  • Esports
  • Solidaritat i esport amb el CEM: neix la Som Vallès Trail, caminada per equips,...
Solidaritat i esport amb el CEM: neix la Som Vallès Trail, caminada per equips, per relleus i per lluitar contra el càncer

Solidaritat i esport amb el CEM: neix la Som Vallès Trail, caminada per equips, per relleus i per lluitar contra el càncer

15 de febrer de 2024 a les 9:16

El Club d’Esports de Muntanya (CEM) Cerdanyola impulsa l’organització de la cursa solidària més gran del Vallès Occidental: el Som Vallès Trail, 68 km en equips de 6 persones que participen en benefici de la Fundació Oncolliga.

Som Vallès Trail es presenta com un repte esportiu solidari que consisteix en caminar, majoritàriament per pistes i camins, 68 km en equips de 6 persones, amb la possibilitat de fer relleus, seguint una ruta circular pel Vallès Occidental, amb sortida i arribada a Cerdanyola, passant per 8 municipis més de la comarca (Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar, Matadepera, Terrassa, Sant Quirze, Sant Cugat ) i havent-se de realitzar en un màxim de 16 hores.

La prova, que es celebrarà el 5 d’octubre, serà també serà una jornada festiva, solidària i no competitiva, en la qual els participants s’ho passaran bé i gaudiran superant, en equip, un gran repte social, personal i esportiu. Aquesta caminada serà inclusiva perquè les persones que tenen una discapacitat hi participin i des del CEM Cerdanyola destaquen que vol potenciar valors “com la solidaritat envers els altres i les ganes de fer una contribució real a favor de la gent de l’entorn més proper”.

Lluita contra el càncer amb l'Oncolliga

L’objectiu és recaptar el màxim de fons per a la lluita contra el càncer, que aniran destinats íntegrament a la Fundació Oncolliga, entitat amb la missió d’ajudar al benestar i la qualitat de vida dels malalts oncològics i les seves famílies. Cada equip participant haurà d’aconseguir un donatiu mínim de 600€ que s’haurà d’haver realitzat abans del 2 d’octubre, i per això es podran realitzar les activitats i esdeveniments que cada equip cregui necessaris a fi d’aconseguir l’import de la donació. Els equips es podran inscriure a partir del 1 de març a la web de Som Vallès Trail.

Medi ambient i espais naturals

El CEM vol també que el repte Som Vallès Trail a més de solidari, sigui “sostenible, verd i respectuós amb el medi ambient”, i per això es realitzarà sota el Segell de Curses i Caminades Sostenibles Petjada Verda de la FEEC, “generant el mínim de residus possibles i reciclant aquells que es puguin generar, evitant els plàstics i l’ús de recipients d’un sol ús, entre altres mesures per respectar l’entorn”.

La marxa s’aprofitarà també per donar visibilitat als espais naturals que encara hi ha al Vallès i sensibilitzar a tothom de la necessitat de preservar-los i conèixer-los. En aquest sentit, els responsables del CEM Cerdanyola expliquen que el recorregut passa per diferents indrets que “tenen un valor ecològic i paisatgístic important”.

Els organitzadors volen aglutinar el màxim possible d’entitats esportives i excursionistes dels municipis del Vallès Occidental sota una marca global, per tal d’aconseguir que aquest esdeveniment es converteixi en un referent de la comarca i del calendari de curses solidàries.

CEM Cerdanyola i Oncolliga

El Club d’Esports de Muntanya de Cerdanyola (CEM) és una entitat esportiva que potencia el gaudiment de l’esport a l’aire lliure en grup, però també té una clara intenció de participar i col·laborar en la vida cultural per arribar a ser un referent dins de Cerdanyola i fomentar la relació social, la participació, l’associacionisme i el respecte per la natura, des d’un esperit de servei a les persones.

Per la seva banda, la Fundació Oncolliga és una entitat sense ànim de lucre que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars, durant tot el procés de la malaltia, amb l’objectiu de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. Alhora també realitza activitats de sensibilització, divulgació i prevenció. Va ser constituïda el desembre de 2003, realitza la seva activitat a les comarques de Barcelona, i està integrada a la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) així com a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).