Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Sumar es presenta com la garantia d’un govern progressista que aprofundeixi en d...
Sumar es presenta com la garantia d’un govern progressista que aprofundeixi en drets socials Acte electoral central Sumar En Comú Podem

Sumar es presenta com la garantia d’un govern progressista que aprofundeixi en drets socials

17 de juliol de 2023 a les 10:51

Sumar En Comú Podem demana el vot a Cerdanyola per fer Yolanda Díaz la primera dona presidenta d’Espanya al capdavant d’un govern progressista que aprofundeixi en drets socials i freni l’avanç de la dreta més rància.

En un acte convocat a la plaça de Jaume Grau, Sumar En Comú Podem ha fet una crida a mobilitzar el vot progressista per frenar l’avanç de la ultradreta, general a tota Europa, i que pot suposar una irreparable regressió en fites socials i un retorn a l’època més fosca del continent. Tamar Zamora, número 18 a la llista al Congrés de Sumar per Barcelona, animava als assistents “a fer de canals de comunicació per mobilitzar el vot de les classes populars i progressistes per retornar el bon nom a la política com eina de transformació social”.

El portaveu del Grup Municipal d’En Comú Podem a l’Ajuntament de Cerdanyola, Pedro Arco, va dir que “el veritable vot útil a les Eleccions Generals del proper 23 de juliol és el que doni la major força possible a Sumar per obligar el PSOE a no escorar-se, en el que és la seva tendència natural, cap a la dreta”.

Arco assegura que “la presència a les llistes de persones molt vinculades a la comarca serà una garantia per a la defensa del territori a Cerdanyola, aturant el projecte de Túnel d’Horta i garantint la descontaminació del Centre Direccional”.

Carmen Martínez, 76 anys i militant a l’esquerra des dels 18, recordava que “els drets socials mai s’han regalat, cal conquerir-los i defensar-los per mantenir-los”, i veu en Sumar “una plataforma d’esperança per aturar els temps de regressió en drets i foscor que poden venir si guanya la dreta amb el recolzament de la ultradreta”.

Aida Lázaro va dir que “ara més que mai cal tornar a mobilitzar-se per no despertar-nos al 1940 i votar la candidatura d’una dona que ja ha demostrat des de la seva posició totes les coses que es poden fer per avançar en l’eix laboral i l’eix dels drets socials per gaudir d’una societat més justa i igualitària”.

Des de Sumar En Comú Podem es defineixen com una força contrària a la bronca que s’ha instal·lat en el política, perquè “entenem la política com l’art de dialogar, i som la millor garantia per afrontar reptes com la reducció de la jornada laboral i revertir els desballestament de l’educació i sanitat públiques”.