Superdebut verd Foto: Carles Rosell

Superdebut verd

24 de setembre de 2023 a les 4:03

El CB Cerdanyola guanya el primer partit de la temporada davant El Masnou Basquetbol en un ajustat final (72-70). Bernat Elias s’estrena amb victòria al PEM Guiera en la màxima divisió del bàsquet català

Nou curs, nova competició. Ha tornat a botar la pilota a Guiera, en aquest cas en categoria masculina, i en un nou format de lliga creat per la federació catalana anomenat Supercopa. Per al CB Cerdanyola tot eren incògnites al començament d'aquesta temporada; tot i acabar en segona posició l'any passat i tot i mantenir el gruix de la plantilla, només tres baixes a la pista i una d'important a la banqueta. El tècnic Bernat Elias, qui pren el relleu de Jordi Cornellà després de cinc anys al club, debutava en aquesta renovada competició, juntament amb els tres nous fitxatges: Mateo Suárez, Ismael Abu i Genis Tena, aquest últim torna per jugar la seva segona etapa al club. A priori, el nivell de la lliga ha augmentat; però la qualitat de l'equip cerdanyolenc s'ha mantingut. Tant és així que els verds s'han emportat un treballat triomf contra El Masnou en un duel que s'ha igualat en la segona meitat del darrer quart i que els locals han acabat vencent per tan sols dos punts de diferència.

El conjunt vallesà és qui millors sensacions ha desplegat en aquest primer quart gràcies a l'encert des de la línia exterior d'Alejandro Rodríguez (màxim anotador local amb 16 punts) i Genís Tena (12 punts). Fins a cinc triples han anotat els cerdanyolencs que han posat la diferència fins als nou punts al final dels primers deu minuts (24-15). L'històric capità Genís Tena es mostrava amb confiança dirigint el grup i fent cistelles, com si no hagués passat un any sabàtic a Austràlia. La bona defensa dels locals havia anul·lat les accions ofensives dels maresmencs, fins que Martí Sosa va impulsar la reacció del seu equip amb sis punts seguits. El segon quart començava amb dubtes a les files verdes, ja que havien encaixat un parcial de 0-7 en qüestió de cinc minuts i només guanyaven de dos (24-22). A partir d'aquí, el duel ha entrat en una dinàmica d'anotacions per als dos equips, encara que el Cerdanyola és qui va treure el seu tap ofensiu gràcies als punts i al joc del nouvingut Mateo Suarez, qui es va complementar molt bé tant amb Rangel Ramírez (jugador provinent del senior B) com amb Victor Medina. Fruit d'aquestes combinacions, el conjunt de Bernat Elias ha eixamplat les diferències que han permès arribar al descans amb vuit punts de marge amb un últim triple d'Alejandro Rodriguez (44-36).

Els masbolencs no volien marxar del partit i han començat el tercer quart amb un parcial de 0-4 i forçant pèrdues als rivals. Són 24 les pèrdues del Cerdanyola en total, la gran part en aquesta segona meitat. Contràriament a les estadístiques des de la línia de tres punts, els verds han aprofitat els triples en aquest tercer temps per posar una diferència de tretze punts (55-42). La feina en el rebot defensiu de Victor Medina també ha resultat decisiva per no deixar segones oportunitats, l'ala pivot ha acabat amb onze rebots defensius i disset de valoració. Els hi costava molt anotar als visitants, i prova d'això són els vuit punts que han fet el quart; mentre que els cerdanyolencs tancaven el parcial amb un nou triple de Mateo Suárez, segon màxim anotador dels vallesans amb 13 punts (61-44).

Els últims deu minuts han estat la nota negativa d'un Cerdanyola que s'ha deixat remuntar fins a quinze punts. Al principi del quart, els jugadors de Bernat Elias han establert la màxima del partit (65-46); però un parcial de 3-18 ha fet saltar les alarmes a tot el PEM Guiera. El Masnou ha incrementat la seva intensitat en el joc i ha causat la desesperació dels cerdanyolencs que veien com entraven en bonus ràpidament i com no entraven els seus llançaments, a la inversa d'un inspiradíssim Hugo Cuadrado que ha finalitzat amb 18 punts. Els nervis passaven factura als locals perquè tampoc ficaven els tirs lliures dels quals disposaven, i amb un marcador de 68-63 s'arribava als darrers seixanta segons. Però en els instants finals, els vallesans sí que van saber mantenir la calma i van saber gestionar cada atac i defensa impossibilitant la remuntada dels maresmencs.

Tot i patir fins al final, El CB Cerdanyola suma la primera victòria a casa davant un lluitador Masnou en un partit que gairebé arriba a les dues hores de durada. Els verds visitaran dissabte vinent al Martinenc a partir de tres quarts de quatre de la tarda en la segona jornada de la Supercopa masculina.

Fitxa tècnica:

CB Cerdanyola 72: Genís Tena (12), Mateo Suárez (13), Ivan Aranda (2), Victor Medina (8), Alejandro Rodríguez (16) – cinc inicial – Carlos Romero (3), Pere Ruiz (6), Gerard Gómez (3), Rangel Ramírez (3), Ismael Abu (6), Eloy Blanco (-)

El Masnou Basquetbol 70: Gerard Comas (3), Carlos Lorente (2), Didac de la Torre (12), Hugo Cuadrado (18) Alejandro Catalán (2) – cinc inicial – Marti Sosa (14), Jorge Fernández (4), Eduard Francisco (7), Pol Parra (2), Marc Arnau (5), Jonathan Lozano (1)

Arbitres: Antonio Canle Seoane i Ferran Garriga Font. Eliminat per cinc faltes Carlos Romero del CB Cerdanyola