Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Suport a la B40 i rebuig de la violència masclista, altres temes al plenari de l...
Suport a la B40 i rebuig de la violència masclista, altres temes al plenari de l'EMD

Suport a la B40 i rebuig de la violència masclista, altres temes al plenari de l'EMD

17 de gener de 2023 a les 13:31

La Junta Veïnal de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra ha manifestat el seu port a la construcció de la B40, o Quart Cinturó, amb l'objectiu de reduir el trànsit a la zona i ha aprovat una moció d'ERC contra les violències masclistes, entre altres temes tractats a la darrera sessió del plenari.

El Ple de l’EMD ha donat suport a la finalització de l’autovia B40, popularment coneguda com Ronda del Vallès o Quart Cinturó. El portaveu del grup de govern a l’Entitat, Guillem Nadal, considera que la construcció d’aquesta via ajudaria a descongestionar el trànsit a la zona del Vallès i, per tant, també a Bellaterra. Nadal recorda que després de la pandèmia s’ha produït una situació de col·lapse habitual amb augment de la sinistralitat a l’AP7 que dificulten encara més el ja complicat trànsit al Vallès Occidental i creu que la construcció de la B40 ajudaria a redistribuir aquesta circulació de vehicles.

Des d’ERC, Quim Oltra, creu que fer més carreteres no soluciona el problema del trànsit perquè “hi ha qui diu que els cotxes són com les rates, quan més espai tenen, més espai ocupen”, però afegeix que “ja que està a punt d’acabar-se, que l’acabin”.

Per la seva banda, el vocal no adscrit, Jordi Macarulla, un dels impulsors de Bellaterra Endavant!, considera que “qualsevol acció per disminuir el trànsit és benvinguda”.

Mocions contra la violència masclista i per un servei de biblioteca

La Junta Veïnal de l’EMD ha aprovat una moció presentada per ERC perqupe l’Entitat commemori “de manera activa i visible” les dates del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Igualment, el plenari de Bellaterra acordava senyalitzar amb un cartel un text que subratlli el rebuig de Bellaterra a les agressions sexistes. Quim Oltra, portaveu d’Esquerra, “tot granet de sorra d’una institució com aquesta pot servir de pedagogia” contra uns fets terribles.

Una altra moció presentada per ERC es va aprovar després d’un llarg diàleg amb la introducció d’esmenes durant el debat plenari. Es tracta d’una moció per promoure l’accés a serveis de biblioteca, com els de la UAB, o demanar la visita mensual del Bibliobus de la Diputació, a més de l’impuls a grups de lectura com el que funciona al Turó de Sant Pau.

La Junta Veïnal de l’EMD també aprovava l’augment de retribució del personal de l’Entitat que marca la normativa estatal.