Suport al col·lectiu LGTBIQ durant el dia de la Policia Local
22 de novembre de 2016 a les 12:41El Dia de la Policia Local reconeix la feina feta pels homes i dones que formen els cossos de seguretat, així com el treball fet en favor del col·lectiu LGTBIQ (Lesbianes, Gays, Transexuals, Bisexuals, Intersexuals i Quers).
Audios
22-11-2016 Carles Escolà
22-11-2016 Contxi Haro
22-11-2016 José MIguel Abdelkader
L’alcalde de la ciutat, Carles Escolà, creu imprescindible reconèixer els drets de totes les persones, més enllà de diversitats afectives, sexuals i/o d’identitat i, per això, demana als cossos de seguretat, com a garants de la seguretat, que donin el millor de si mateixos per tal de que la institució policial ocupi el lloc de proximitat que li pertoca.
Escolà també destaca que la Policia Local és un col·lectiu important de l’Ajuntament i un servei destacat a la ciutat, per la qual cosa, i per a que puguin fer millor la seva feina, des del govern es fa el possible per a que tinguin els mitjans personals i materials necessaris, com ara la incorporació de cinc nous agents o la compra d’unes molt reclamades ermilles.
L’alcalde creu que s’ha d’avançar cap a un model de policia més compromès amb les entitats, els barris i les persones per apropar el cos policial encara més a la ciutadania i creant confiança, en definitiva, una policia compromesa amb el progrés i la justícia social.
De la seva banda, la regidora de Seguretat Ciutadana, Contxi Haro, recordava com en el passat arreu del món la policia perseguia persones per la seva condició sexual i reclamava treballar plegats per a que això no torni a passar a cap país del món.
La regidora en aquest dia demanava a tots els components dels cossos de seguretat que mai perdin la seva humanitat perquè, només així, té sentit la seva feina.
L’intendent en Cap de la Policia Local, José Miguel Abdelkader, diu que dedicar el seu dia a un tema aliè al cos és un homenatge a la diversitat de la nostra societat i recordava que la missió fonamental de la policia és protegir el lliure exercici de drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana a tots els ciutadans, sense exclusió. Si no fos així, la missió de la policia no tindria sentit.
L’activista de l’LGTB d’Espanya, Jordi Lozano (Jordi Petit), creu que vivim en una societat amb sobre dosi de violència, on s’abona el masclisme i l’homofòbia i destaca l’aparició de la Fundació Enllaç, la qual treballa per fer-la visible.
També explica que el primer problema que es troba una persona homosexual, bisexual o transexual és la pròpia auto acceptació, qüestió aquesta que encara no està resolta, per la pressió social i perquè encara tenim una ideologia dominant que no ho permet.
El periodista i professor, Ricard Checa, reclamava un enteniment mutu entre periodistes i cossos policials, tot compartint informació per evitar l’especulació, el sensacionalisme i els rumors.