Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Suspenen de feina i sou un professor de la UAB per abús d’autoritat
Suspenen de feina i sou un professor de la UAB per abús d’autoritat

Suspenen de feina i sou un professor de la UAB per abús d’autoritat

17 de març de 2023 a les 9:17

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha suspès un any i dos mesos de feina i sou a un professor de la Facultat de Filosofia per abús d'autoritat i una falta molt greu de prevalença de la condició d'empleat públic.

Segons ha publicat el diari 'Ara', la resolució arriba després que una alumna de doctorat ho denunciés per assetjament sexual i set més per assetjament laboral i abús de poder. La decisió, que es produeix després d'activar-se el Protocol contra violències masclistes de la UAB, suposa la suspensió del professor per una falta molt greu de prevalença de la condició d'empleat públic per obtenir un benefici indegut i per dues faltes greus d'abús de autoritat en l’exercici d’un càrrec.

La resolució, a la qual el professor pot presentar recurs, s’aplicaria a partir del 20 de març.

Sentència per assetjament sexual

Es dona la circumstància que aquesta mateixa setmana la UAB ha apartat cautelarment un catedràtic de la Facultat de Ciències, Àlvar Sánchez, després de ser condemnat per assetjament sexual a una altra estudiant de doctorat. 

 

En relació a aquest cas, el Consell de Govern ha publicat un comunicat en què assegura que aquesta sentència de caràcter penal s’ha produït “gràcies a les accions dutes a terme per la UAB” i  demostra que “avancem de forma decidida en l’erradicació de les violències masclistes a les nostres aules, alhora que assumim que de tots aquests processos en podem i n’hem de treure lliçons per fer més àgils i eficients les nostres actuacions”. El Consell de Govern manifesta “empatia i suport a totes i cadascuna de les persones de la comunitat universitària que s’han pogut veure afectades per aquesta situació”.