Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

T-Atreves Teatro representa "Lorca en ellas" al MAC

T-Atreves Teatro representa "Lorca en ellas" al MAC

10 de juliol de 2012 a les 0:00

L’espectacle es podrà veure dissabte en dues sessions, a les 19 i a les 20 hores. El muntatge gira entorn a la conversa que Lorca manté amb quatre dels seus personatges més significatius.

La companyia T-Atreves Teatro presenta l’espectacle Lorca en ellas, de Susana Hurtado aquest dissabte al pati del MAC Can Domènech.

Lorca en ellas és un homenatge al món de Federico García Lorca, un viatge per l’univers poètic femení de l’artista granadí. Una història no explicada de quatre dels personatges més representatius de les obres de García Lorca que fugen del guió per trobar-se amb el seu creador, segons explica una de les components de la companyia, Carolina Bartoli.

L’obra gira entorn a la conversa que Lorca manté amb quatre dels seus personatges més significatius: Yerma, Bernarda Alba, la núvia de Bodas de sangre i la mort. La música en directe forma part del muntatge.

L’espectacle és gratuït i tindrà dues sessions, a les 19 i a les 20 hores. El marc escollit per a la representació, el jardí de Can Domènech, “és ideal”, segons Bartóli, a més de “preciós i proper a l’espectador”. L’actriu explica que, a més de tenir un text “molt potent”, l’obra “és molt estètica i visual”, amb música i ball.

T-Atreves Teatro va néixer l’any 2001 com a un projecte de teatre alternatiu i independent i en la seva trajectòria s’han centrat bàsicament en el drama deixant de banda altres gèneres com la comèdia. Segons remarca Carolina Bartoli, la companyia va començar interpretant obres d’altres autors i posteriorment, Susana Hurtado, va ser l’encarregada d’escriure els textos. Ara el grup està reflexionant sobre si tornen als originals d’altres autors o continuen amb les seves pròpies obres.

Carolina Bartoli destaca la temàtica social de les obres representades per T-Atreves Teatro, ja sigui des d’un punt de vista irònic, còmic o tragicòmic, “però sempre amb una mirada profunda”. Segons indica, els agrada provocar debats posteriors en els espectadors que surtin de veure l’obra “plantejant-se temes de conversa”.