Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Taller de còmic al MAC de la mà de Marutxi Beaumont
Taller de còmic al MAC de la mà de Marutxi Beaumont

Taller de còmic al MAC de la mà de Marutxi Beaumont

7 de febrer de 2023 a les 9:08

Aquest mes de febrer, el taller mensual del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) servirà per descobrir el treball que es feia a l’Estudi Beaumont, responsable de l’adaptació de còmics com Heidi, Mazinger Z o Willy Fog, de la mà de Marutxi Beaumont, l’artista i treballadora d’aquest estudi,.

Tornen els tallers familiars al MAC que, trimestralment, s'enfoquen al descobriment d’alguna tècnica o aspecte artístic, i així acostar diferents vessants de l’expressió artística a un públic familiar. Cada segon diumenge de mes, una especialista ensenya com treballar des de casa una nova tècnica, segons les possibilitats de cadascú. I aquest primer semestre de 2023, els tallers van enfocats cap a les tècniques d’il·lustració i còmic, tot seguint amb l’habitual reivindicació de les arts aplicades, molt pròpia, per cert, del modernisme.

Així,  proper 12 de febrer el MAC, l'artista Marutxi Beaumont descobrirà quins processos s’amaguen darrere aquest llenguatge i com es treballaven a l’Estudi Beaumont. En aquest estudi es van adaptar multitud de còmics, sobretot japonesos, publicats entre els 60 i els 90 al nostre país, entre d’ells noms populars com Mazinger Z, Heidi o Capitán Trueno. El taller es realitza aprofitant els darrers dies de l’exposició “Beaumont. Història d’una caixa”, una petita mostra de la feina feta per l'ìl·lustrador Àngel Beaumont des de Cerdanyola a tot el món, creant un imaginari popular que encara perviu.