Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Tardor de teatre a l'Ateneu amb l'últim del tàndem Galceran-Belbel, el mag Lari,...
Tardor de teatre a l'Ateneu amb l'últim del tàndem Galceran-Belbel, el mag Lari, el premi Pulitzer Cost de vida i la nissaga Pla-Solina Un moment de Fitzroy (Foto David Ruano)

Tardor de teatre a l'Ateneu amb l'últim del tàndem Galceran-Belbel, el mag Lari, el premi Pulitzer Cost de vida i la nissaga Pla-Solina

23 d'agost de 2023 a les 10:22

Cost de Vida, amb Julio Manrique i Anna Sahun; Fitzroy, del tàndem Jordi Galceran al text i Sergi Belbel a la direcció amb Míriam Iscla, Sara Espígul, Sílvia Bel i Natalia Sánchez sobre l’escenari; l’últim espectacle del mag Lari; i Travy, amb la nissaga artística Pla-Solina són els espectacles protagonistes de la programació de teatre professional d’aquesta tardor al teatre Ateneu-

Cost de vida, una obra de Martyna Majok interpretada per Júlio Manrique, Anna Sahun, Pau Roca i Katrin Vankova i dirigida per Pau Carrió, es representarà el 20 d’octubre, a les 20 h i al Teatre Ateneu.

L’obra ens presenta l’Eddie, un camioner a l’atur, i la seva exdona, Ani, que es retroben d’una manera inesperada després d’un accident terrible que l’ha deixat tetraplègica. La Jess, filla d’immigrants, graduada universitària, pluriocupada, es troba en un moment desesperat quan es presenta a l’oferta de feina de cuidadora que ha publicat en John, un investigador universitari brillant amb paràlisi cerebral.

A mesura que aquestes quatre vides tan diferents col·lideixen i s’entrellacen, els rols s’intercanvien, s’inverteixen i exposen. Cost de vida aborda temàtiques com la complexitat de cuidar i deixar-se cuidar i explora la nostra necessitat de connectar i ser estimats per sobre de qualsevol diferència.

El preu de l’entrada és de 22 € ; compra anticipada: 16 €; Estudiants i pensionistes: 12 €. Compra al web 1, € menys.

L'últim del tàndem Galceran-Belbel

La següent proposta teatral serà Fitzroy. El 17 de novembre, a les 20 h i al Teatre Ateneu. Un text de Jordi Galceran interpretat per Míriam IsclaSara EspígulSílvia Bel i Natalia Sánchez, dirigides per Sergi Belbel.  Trobem quatre escaladores que estan a mitja ascensió del Fitzroy, una muntanya situada al camp de gel de la Patagònia sud, entre Argentina i Xile, una de les vies d’escalada més complicades del món i mai assolida per una cordada femenina. El mal temps les ha fet aturar i, mentre esperen que les condicions millorin, arrecerades en un sortint de la roca, sorgeixen problemes inesperats que les fan dubtar de si tirar endavant l’ascensió o rendir-se. Continuar significaria assumir riscos que no havien previst i que poden posar en perill les seves vides, rendir-se seria renunciar a la possibilitat d’assolir una fita que potser no podran repetir mai.

El preu de l’entrada és de 24 € ; compra anticipada: 18 €; Estudiants i pensionistes:  13 €. Compra al web, 1 € menys.

Màgia i humor

El mag Lari visitarà la nostra ciutat l’1 de desembre. A les 20 h i al Teatre Ateneu. Presentarà el seu nou espectacle, Strafalari ja que afirma, tant el seu humor, com els seus números, el seu vestuari i en general la seva manera de fer és estrafolària. Josep Maria Lari torna amb un nou espectacle de màgia, carregat de participació i grans il·lusions.

El preu de l’entrada és de 16 € ; compra anticipada: 13 €; Estudiants i pensionistes: 9 €. Compra al web, 1 € menys.

Una nissaga teatral a l'escenari

La darrera obra del cicle seràTravy, el 15 de desembre a les 20 h i al Teatre Ateneu, dirigida per Oriol Pla, qui també la coescriu amb Pau Matas i la coprotagonitza amb la seva germana Diana Pla, i els seus pares, Núria Solina i Quimet Pla, sobre l’escenari.

Oriol Pla explica que Travy parla del teatre popular i de la vida amb un codi fonamentat en el teatre de l’absurd, negre i poètic.

Travy es tracta d’un homenatge a la mateixa família Pla-Solina (de nom artístic “la Família Travy”) i un (des)encontre entre dos corrents teatrals; per una banda, el clown, el teatre folklòric i popular. Per l’altra, les formes post-dramàtiques i meta-teatrals. L’obra exposa dues generacions i dos moments vitals; els que ja veuen el final del camí sense por i els que veuen el principi del mateix amb pànic. Una família que ha tingut el teatre com a forma de ser i viure. Un joc entre la vida i el teatre; la mentida i la veritat.

Diana PlaOriol Pla SolinaQuimet Pla Núria Solina interpreten aquesta obra, dirigits per Oriol Pla Solina.

El preu de l’entrada és de 18 € ; compra anticipada: 14 €; Estudiants i pensionistes: 10 €. Compra al web, 1 € menys.