Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Teatralatac porta a l'Ateneu una de les grans comèdies crítiques del teatre de D...
Teatralatac porta a l'Ateneu una de les grans comèdies crítiques del teatre de Dario Fo

Teatralatac porta a l'Ateneu una de les grans comèdies crítiques del teatre de Dario Fo

10 de maig de 2024 a les 7:28

La companyia Teatralatac, formada per integrants i exmembres de l’Aula de Teatre de l’Ateneu representa aquest cap de setmana, en doble sessió divendres i diumenge, un dels textos claus en la trajectòria de Darío Fo, la comèdia crítica Aquí no paga ni el tato, adaptació del Non si paga, non si paga del premi Nobel de Literatura, un dels autors més destacats del teatre contemporani.

Audios

09-05-2024 Entrevista amb Carlos Soler Aquí no paga ni el tato

Aquí no paga ni el tato explica la història d’un veïnat d'un barri obrer que ja no pot assumir més despeses de lloguer, llum, aigua gas i a sobre, comprar menjar...No arriben a final de mes i decideixen rebel·lar-se contra el sistema. Finalment aconseguiran burlar la dictadura de l'autoritat i reivindicar els seus drets més bàsics.

Carlos Soler, codirector del muntatge amb Javier Soler, explica que la companyia Teatralatc ja havia fet dues versions d’aquest clàssic de Darío Fo, una al 1999 i l’altra al 2010 i que aquesta revisió forma part dels actes commemoratius dels 40 anys de l’Ateneu.

Aquí no paga ni el tato aborda la situació econòmica que pateixen la majoria de les llars i la seva repercussió social des d'un punt de vista crític i divertit. Tot i que el text original de Fo és de 1974, Soler subratlla la plena vigència de Non si paga, non si paga, una de les grans comèdies del teatre universal de finals de segle XX.

Aquí no paga ni el tato es representarà al teatre Ateneu en doble sessió, sempre a les 20 hores, aquest divendres 10 i diumenge 12 de maig. La reserva d’entrades es pot fer on line (cliqueu), però per la sessió d’avui divendres pràcticament estan exhaurides, cosa que ha motivat fer la segona representació de diumenge. Es tracta de reserva d’entrada, no de compra, ja que l’actuació es farà amb el sistema de taquilla inversa, és a dir, que l’espectador decideix què pot o vol pagar un cop ha vist l’espectacle.