Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Templers, monjos i guerrers: mite i realitat

Templers, monjos i guerrers: mite i realitat

12 d'abril de 2005 a les 0:00

Àngels Casanovas, comissària junt amb Jordi Rovira de l’exposició 700 anys després. Els cavallers del Temple o la vigència d'un mite, va oferir ahir al vespre una conferència dedicada als templers, fent un repàs a la història de l'Ordre des de la seva fundació a Jerusalem fins a la desaparició definitiva per mandat del Papa Climent V. El lloc triat per a la xerrada va ser l’Espai Enric Granados, on fins el 24 d’abril es pot veure la mostra dedicada als templers organitzada per la Fundació Caixa de Sabadell. L’interès del tema va comportar una nodrida assistència de vilatans i vilatanes delerosos de conèixer de primera mà i gràcies a les aportacions de la historiadora Àngels Casanovas.

Àngels Casanovas, en declaracions a Cerdanyola Ràdio 105,3 FM, explica que la mostra situa històricament l’ordre dels templers, des del seu naixement amb la primera creuada fins la seva desaparició amb la crema dels caps templaris provocada pel rei de França Felip el Bell amb la col·laboració del papa Climent V. Un dels plafons també exposa els motius de l’atractiu dels templers per a la nostra societat, un d'ells neix, justament, en el moment que per ordre del rei de França cremen els caps de l’ordre.

La història dels templers o dels càtars està feta de moments històrics. Quan se’ls treu del seu context, aquests actors i d’altres de la història, es creixen. Això sí: no sempre les valoracions són positives perquè hi ha hagut qui ha vist els templers, com el cas de Walter Scott, negativament.

L’exposició compta amb activitats paral·leles. Així el proper dissabte i a les 18h., els Bergants de Syl Garôth oferiran un joc de rol dedicat al tema de la mostra. L’horari de visita és de l’exposició és de dilluns a dissabte de 18 a 20,30h i els festius d’11,30 a 13,30 hores.