Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Tenim Veu, cançó de l’alumnat de l’escola Les Fontetes, serà l’himne dels drets...
Tenim Veu, cançó de l’alumnat de l’escola Les Fontetes, serà l’himne dels drets dels infants de Catalunya Actuació de l'alumnat de l'Escola Les Fontetes a la gala del concurs Tenim Veu

Tenim Veu, cançó de l’alumnat de l’escola Les Fontetes, serà l’himne dels drets dels infants de Catalunya

13 de maig de 2025 a les 7:46

El jurat del concurs, impulsat pel Síndic de Greuges, ha decidit que la cançó Tenim Veu, dels Cherries Atrapamosques, de l’Escola Les Fontetes, de Cerdanyola del Vallès és la guanyadora del concurs i, per tant, serà l’himne dels drets dels infants de Catalunya. Els alumnes de la cançó guanyadora gaudiran d’una estada de tres dies i dues nits en qualsevol alberg de la Xarxa d’Albergs de la Generalitat.

La síndica de greuges, Esther Giménez-Salinas, anunciava com a guanyadora a l'escola Les Fontetes davant l'eufòria de l'alumnat de Cerdanyola:

Les tres cançons finalistes, Tenim veu, de l’escola Les Fontetes; Ei, grans!, de l’Institut Escola Renaixença, d’Hostalets de Pierola; i Benvinguts, drets!, l’escola Marta Mata, de Vilanova del Camí s'han interpretat en una gala celebrada al CosmoCaixa on s’ha proclamat la cançó guanyadora. L’acte l’ha presentat el cantant Julen i ha aplegat més de 300 persones, entre membres de la comunitat educativa dels tres centres finalistes i representants institucionals i del món educatiu i del lleure.

El segon premi, que consisteix en entrades a Port Aventura, ha estat per a la cançó Ei, grans!, del 5è B de l’Institut Escola Renaixença, d’Hostalets de Pierola. Finalment, l’escola Marta Mata, de Vilanova del Camí, amb la cançó Benvinguts, drets!, ha estat guardonada amb el tercer premi: entrades a l’Illa Fantasia.

La síndica, Esther Giménez-Salinas, ha destacat en la seva intervenció que, malgrat que només tres escoles han passat a la final, les quaranta candidates mereixen un reconeixement ja que “transmeten valors i reivindicacions que la institució comparteix plenament· i ha subratllat que “la defensa dels drets és una cosa que hem de fer entre tots, cada dia i des de ben petits”.

La síndica explica que fa només 35 anys que s’han reconegut els drets de la infància i destaca que les cançons participants en aquest concurs ajudaran a que es respectin aquests drets:

Giménez-Salinas ha volgut repassar alguns dels missatges que ha expressat l’alumnat en les seves cançons en defensa de la igualtat, la pau, la llibertat, la felicitat, l’amor, la vida sense por o la capacitat de decisió.

Moments abans de la proclamació com a guanyadors del concurs, Jordi Carbonell, professor i director musical a la cançó, i Sharon, alumna, explicaven el treball realitzat a l’escola Les Fontetes on el metre remarcava la satisfacció d’arribar a la final d’aquesta iniciativa en una  escola petita de 115 alumnes que ha lluitat contra moltes dificultats, mentre l’alumna remarcava la concentració amb que tots, grans i petits, han participat.

Els cantants Aina da Silva, Xavi Noms i Berta Peñalver, i les representants del Síndic de Greuges Aida C. Rodríguez i Eva Querol han pres aquesta decisió després de veure les interpretacions de les escoles en la gala final. El jurat ha destacat el seu ritme reivindicatiu, els canvis de tons i la seva energia durant la interpretació.  Des del jurat, Aina da Silva destaca l’experiència que ha suposat aquesta iniciativa per a tot l’alumnat participant en aquesta gala final; Berta Peñalver ha subratllat que les cançons finalistes han estat totes d’alta qualitat ja que són “fantàstiques” i ha posat l’accent en la importància de portar els drets dels infants a la música.

Retransmissió de la gala 

Concurs Tenim Veu

El projecte va néixer amb la voluntat que, a través d’una eina pedagògica i artística com és la composició musical, els infants catalans coneguessin els drets que tenen i, per tant, poguessin defensar-los millor. La institució vol posar en valor que algunes de les quaranta escoles que s’han presentat són centres amb molt alta complexitat, per la situació socioeconòmica de gran part de l’alumnat, fet que dificulta el seu procés d’aprenentatge.