Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • The Cromàtic XXS Beat Band by Llibert Fortuny actuarà al Festival de Jazz d'Esca...
The Cromàtic XXS Beat Band by Llibert Fortuny actuarà al Festival de Jazz d'Escaldes-Engordany

The Cromàtic XXS Beat Band by Llibert Fortuny actuarà al Festival de Jazz d'Escaldes-Engordany

30 de maig de 2024 a les 8:44

The Cromàtic XXS Beat Band by Llibert Fortuny actuarà al Festival de Jazz d’Escaldes-Engordany el 8 de juliol. El certamen andorrà s'ha consolidat con una programació musical de referència estival i enguany celebra 40 anys de trajectòria reunint artistes del prestigi de Toquinho & Camila Faustino, Kyle Eastwood, Richard Galliano o Andrea Motis.

The Cromàtic XXS Beat Band és una nova proposta sorgida de Cromàtic, l’espai lliure de creació que Llibert Fortuny té a Cerdanyola i on es desenvolupen sessions didàctiques que posen a l’abast dels alumnes tota una sèrie d’eines i idees per ajudar-los a improvisar, un exercici de llibertat creativa amb una base molt articulada i exigent que obliga als músics a un alt nivell de concentració.

El concert de la banda liderada pel saxofonista cerdanyolenc, el 8 de juliol a les 19 hores, vol jugar amb el fet orgànic del so de la big band i amb els beats que envolten el nostre dia a dia. Es tracta d’un experiment de laboratori profund i amb ganes de buscar els límits i la sinergia entre dos pols en aparença oposats.

El músic de Cerdanyola està considerat un dels més destacats i reconeguts jazzmen catalans amb un estil on barreja el jazz tradicional amb elements de l’electrònica i una constant voluntat d’innovar.

El Festival Internacional de Jazz d'Escaldes-Engordany va néixer l’any 1985 apadrinat per Tete Montoliu i des d’aleshores ha comptat amb actuacions de músics de llegenda com Fats Domino, Miles Davis, Pat Metheny, B.B. King, Chick Corea, Stan Getz o Diana Krall.Aquesta 40 edició es celebrará  del 4 a l’11 de juliol.

L'última actuació de The Cromatic XXS Beat Band by Llibert Fortuny a Cerdanyola va ser en el concert de Nadal celebrat a l'Ateneu. El final de festa va ser més que animat: