Tic Tac s'agermana amb una escola de Gàmbia i treballa el vincle i el valor de la solidaritat
25 de novembre de 2013 a les 15:11L’Escola Bressol Tic Tac i l’ONG Anda Ak Afrika col·laboren en el projecte de la construcció d’una escola per a 144 nens i nenes de la població de Misera Toben a la regió de Niamina, a l’est de Gàmbia. L’escola està construïda amb canyes, herbes i palla i es troba en molt mal estat i pot afectar la salut dels nens i nens per les seves deficient condicions higièniques.
Anda Ak Afrika és una entitat creada l’any 2012 que treballa en la creació de xarxes de formació en l’àmbit de la salut, teràpies naturals, drets de la dona, medi ambient i educació per poder bastir projectes sostenibles sobre el terreny. L’entitat ha estat fundada per la Laura Dem i l’Ebrima Dem, activista gambià amb una llarga trajectòria en la defensa del medi ambient i la creació de xarxes comunitàries.
Laura Dem explica que actualment s’està treballant en un projecte per millorar les condicions d’aprenentatge i salubritat dels 144 nens i nenes que van a l’escola a la població de Misera Toben. Es vol construir 4 aules i adquirir mobiliari i material escolar, a més de millorar l’habitatge on viuen els professors. També s’habilitarà un menjador escolar per evitar l’absentisme a classe i garantir els tres àpats diaris i s’endegaran un programa d’horticultura per conrear els propis aliments i una campanya de vacunació.
Laura Dem marxarà a Gàmbia el proper 15 de desembre per a una estada d’un mes i poder avaluar les necessitats concretes per posar en marxa el projecte. En aquest viatge durà un mural amb dibuixos fets pels nens i nenes de l’escola bressol Tic Tac i a la tornada vindrà amb els dibuixos i manualitats dels nens i nenes de Misera Toben. Precisament aquesta possibilitat de fer intercanvis i crear vincles és el que va decidir a l’escola bressol Tic Tac a formar part del projecte. La directora de l’escola, Raquel Laria, creu que "és una ocasió formidable per ensenyar els valors de la solidaritat i la fraternitat per damunt de les fronteres entre els nens i nenes, que així també ho transmeten a les seves famílies".
Anda Ak Afrika, caminar amb Àfrica en llengua wolof, es mou en els valors de l’honestedat, el rigor, la transparència i el respecte per connectar persones, recursos, coneixements i tecnologia entre l’Estat espanyol i comunitats d’Àfrica.