Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Torna a funcionar el programa d'informació juvenil als instituts
Torna a funcionar el programa d'informació juvenil als instituts

Torna a funcionar el programa d'informació juvenil als instituts

21 d'octubre de 2002 a les 0:00

El Programa d’Informació i Dinamització d’Alumnes de Secundària, impulsat pel Servei de Joventut de l’Ajuntament, s’ha tornat a engegar amb l’inici del nou curs. Aquest programa està destinat als i les joves d’entre 12 i 18 anys que són estudiants dels cinc Instituts d’Ensenyament Secundari públics de Cerdanyola. Segons fonts municipal, amb aquest programa hi ha dues informadores-dinamitzadores encarregades d’atendre a l’alumnat un cop a la setmana en horari d’esbarjo. Els dilluns les informadores assisteixen a l’IES Pere Calders; el dimarts, al Forat del Vent; el dimecres, a l’IES Banús i a l’IES Gorgs i el dijous al Jaume Mimó.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real; la tinent d’alcalde de Servei a les Persones, Dolors Toló i el regidor-delegat de Joventut, Olivié Bayón, han visitat aquest matí el Punt d’Informació Juvenil de l’IES Pere Calders. Les autoritats han parlat amb la direcció del centre i amb l’alumnat i han pogut veure in situ com funciona la descentralització el servei d’informació juvenil del Casal de Joves que es va posar en marxa ara fa 4 anys als centres educatius.

Els responsables municipals manifesten que aquest programa té un doble funció: descentralitzar el Servei d’Informació Juvenil del Casal de Joves als Instituts amb una orientació als i les joves sobre ensenyaments regulats i no regulats, sortides professionals, esports, sexualitat, programació cultural, o qualsevol altre tema que sigui d’interès per l’alumnat, i, en segon lloc, dinamitzar la vida quotidiana dels centres, detectant i potenciant les iniciatives dels alumnes.

El programa té tres objectius concrets pel curs 2002-03: potenciar el Consell de Delegats de cadascun dels 5 Instituts on el programa es desenvolupa, promoure l’organització per part dels propis joves de diverses activitats socioculturals (tant als centres de secundària com fora d’ells) i col·laborar amb l’alumnat en les eleccions dels seus representants al Consell Escolar.

Sobre aquest últim objectiu, des de l’Ajuntament destaquen que aquest curs estan convocades eleccions al que és màxim òrgan de govern dels Instituts. El procés electoral tindrà lloc entre el 4 de novembre i el 13 de desembre de 2002. En aquest període es presentaran les diferents candidatures, tindran lloc les votacions i, finalment, quedaran constituïts els Consells Escolars de cada centre.