Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Torna el musical solidari 'Dummy up' de Veus sense Fronteres
Torna el musical solidari 'Dummy up' de Veus sense Fronteres

Torna el musical solidari 'Dummy up' de Veus sense Fronteres

11 de desembre de 2014 a les 14:12

L’ONG Veus sense Fronteres reedita el musical 'Dummy up' amb motiu del seu desè aniversari i dins el programa Canta per Nadal. L’actuació serà aquest diumenge a les 19h a l’Ateneu i la recaptació es destinarà a l’ONG Fallou, de cooperació per al desenvolupament de les zones més desafavorides de Senegal.

L’ONG Veus sense Fronteres reedita el musical Dummy up amb motiu del seu desè aniversari i dins el programa Canta per Nadal. L’actuació serà aquest diumenge a les 19h a l’Ateneu i la recaptació es destinarà a l’ONG Fallou, de cooperació per al desenvolupament de les zones més desafavorides de Senegal.

Dummy up es va estrenar ara fa quatre anys i es tracta d’un muntatge produït íntegrament per Veus sense Fronteres, des de la coreografia fins a l’escenografia i la música que va obtenir un gran èxit i va tenir diverses representacions. Aprofitant el 10è aniversari de la coral, van pensar en la reedició del muntatge com a inici de les celebracions.

El director del muntatge i compositor, Álvaro Lafuente, explica que l’espectacle és una comèdia romàntica, molt lleugera, que narra la història d’amor entre una maniquí i el dependent d’una botiga.

Tots els papers principals s’han renovat respecte a la primera edició, excepte el de la protagonista, Pia Gaspar, que repeteix com a maniquí. Hi ha hagut noves incorporacions a la plantilla de músics i a la coral i el cor jove està dirigit per Roser Bursó. Al repertori d’actors, els hi acompanyarà un cor jove d’11 persones que es complementa amb la coral de Veus sense Fronteres amb uns 30 components. En total, segons Lafuente, hi haurà uns 60 artistes en escena.

Roser Bursó remarca que el més difícil del muntatge és la interpretació ja que els actors han de “donar un missatge molt concret, amb coreografies molt potents” i és un aspecte que estan treballant molt.

La protagonista de l’obra, Pia Gaspar, destaca la il·lusió que va sentir quan la van tornar a cridar per repetir el seu paper com a maniquí després de 4 anys, un paper tècnicament complicat perquè durant la meitat de la representació ha de romandre quieta, sense moure’s i cantar d’aquesta manera.

En benefici de l'ONG Fallou

Amb aquest muntatge l’entitat celebra els seus 10 anys de vida a la ciutat; una entitat que va néixer com un col·lectiu de professionals del món de la sanitat amb ganes de cantar i, al mateix temps, amb la voluntat de poder desenvolupar projectes de cooperació i solidaritat. Poc a poc, aquest grup s’ha anat obrint a altres sectors de la població i en el seu recorregut han organitzat i participat en activitats molt diverses com el PatinaSOS, el Despulla’t o el programa Canta per Nadal, entre d’altres.

Álvaro Lafuente explica que la recaptació aconseguida durant la representació anirà destinada a l’ONG Fallou, composada també per metges i personal sanitari que porten a terme projectes de salut i educació al Senegal. Lafuente insisteix en què la motivació que els ha mogut sempre ha estat la finalitat solidària.

El director afirma que el musical va tenir molt bona acollida en el seu dia perquè va sorprendre que un muntatge complicat com aquest fos realitzat per un grup amateur. De la seva banda, Roser Bursó, indica que el fet de passar tantes hores junts als assaigs els fa ser com una gran família i aquesta germanor es nota a l’escenari per la complicitat entre els seus membres.

El musical solidari Dummy up es farà el 14 de desembre a les 19h a l’Ateneu. Les entrades, a 5 euros, ja estan a la venda al mateix Ateneu.