Totes les escoles de Cerdanyola tindran oferta educativa a P3 el proper curs
14 de febrer de 2014 a les 14:02Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Cerdanyola després d’haver arribat a un acord amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L'administració autonòmica donarà a conèixer la setmana vinent l'oferta de cada centre i la zonificació.
Amb la voluntat d’arribar a acords pel que fa a la planificació de l’oferta educativa del municipi per al 2014-2015, ambdues institucions porten mesos treballant, segons ha assegurat la regidora d’Educació Maria Reina.
Així, finalment les diferents escoles del municipi, inclosa l’escola Xarau, tindran oferta a P3, tot i el descens de natalitat previst per al curs vinent en aquest nivell escolar. L’acord dóna resposta també al posicionament de la Junta de Portaveus del consistori. Reina explica que s’han constituït diverses taules de treball, tant polítiques com tècniques, i aquesta tasca ha donat els seus fruïts.
Des del consistori expliquen que la Generalitat donarà a conèixer la setmana vinent quina serà l’oferta educativa de cada centre de la ciutat ja que és competència d’aquesta administració. Així, les famílies podran fer les preinscripcions al març sabent el número de places que hi ha disponibles a cada escola.
També farà públic formalment la zonificació escolar que, segons Maria Reina, és la que s’ha parlat al Consell Escolar Municipal i amb els partits polítics locals. Explica que s’amplien les zones perquè amb la baixada de natalitat tots els centres puguin tenir continuïtat.
Un cop la Generalitat hagi fet pública aquesta zonificació, es penjarà al web institucional i qualsevol dubte que tinguin les famílies es podrà aclarir a Serveis Educatius de l’Ajuntament.
Planificar l'oferta
Maria Reina explica que la baixada de natalitat a Cerdanyola és molt similar a la de la resta de Catalunya per al proper curs. No obstant això, la regidora explica que el seguiment mensual que es fa del padró indica que per al curs 2016-2017 hi haurà un repunt de la demanda de P3. Reina afirma que és important fer aquest seguiment perquè defineix l’oferta educativa de cada curs.
Maria Reina explica que des de que el curs passat la Generalitat va mostrar la intenció de tancar l’escola Xarau el que van fer és treballar per traslladar a l’administració autonòmica el malestar de la ciutat envers aquesta possibilitat. En aquest darrer any, diu, s’ha tingut el suport de la Diputació de Barcelona amb estudis i assessoraments tècnics, s’ha fet un seguiment entre Generalitat i regidoria de l’Ajuntament i, a més, s’ha comptat amb la col·laboració i esforç de tots els partits polítics i comunitat educativa en general. La regidora d’Educació explica que aquest acord “ho hem aconseguit tots”.
Actualment, el municipi de Cerdanyola disposa dels següents centres públics i concertats de cara a la preinscripció: Escola Bellaterra, Escola Carles Buïgas, Escola Collserola, Escola Les Fontetes, Escola Saltells, Escola Sant Martí, Escola Serraparera, Escola Turó de Guiera, Escola Xarau, Escola Municipal La Sínia, Institut Pere Calders, Institut Banús, Institut Forat del Vent, Institut Gorgs, Institut Jaume Mimó, Ramon Fuster, FEDAC – Cerdanyola, Escaladei i Montserrat.
L’Ajuntament de Cerdanyola i el departament d’Ensenyament valoren molt positivament el treball realitzat entre les administracions que ha permès obtenir solucions satisfactòries.