Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Tranquil.litat absoluta en l'inici de la jornada electoral a Cerdanyola
Tranquil.litat absoluta en l'inici de la jornada electoral a Cerdanyola

Tranquil.litat absoluta en l'inici de la jornada electoral a Cerdanyola

25 de maig de 2003 a les 0:00

La jornada de celebració d'Eleccions Municipals a Cerdanyola s'ha obert amb tranquil.litat gairebé absoluta als 13 col.legis electorals repartits pel municipi i sense que s'hagi produït cap incident remarcable a la ciutat i només petites anècdotes sense més importància.

La participació, escassa en els primers minuts, ha anat creixen a mida que avançava el matí fins formar les primeres cues a bona part dels col.legis electorals a partir de les 10 del matí, moment en què l'ambient als col.legis electorals s'ha anat animant cada cop més.

Unes primeres hores de matí electoral en què ja s'han viscut les primeres anècdotes de la jornada com la declaració d'atac de pànic que assegurava haver sofert algun integrant de mesa electoral com argument per no participar en la constitució de la mesa, procés que en la pràctica totalitat de les 29 seccions electorals de la ciutat s'ha viscut sense cap obstacle. Algun dels interventors dels partits i coalicions polítiques que es presenten a les eleccions ha arribat tard al moment de constitució de la mesa electoral, un cop firmada l'acta constitutiva i, per tant, no pot formar part oficialment com interventor d'aquella mesa. 

La polèmica sobre la decisió de la Junta Electoral en referència als lemes de No a la Guerra o Nunca Máis, a la nostra ciutat no s'ha produït cap incident ni per part de votants, ni de membres de les meses electorals ni dels interventors i apoderats que els partits polítics tenen repartits pels diferents col.legis, tot i que en alguns col.legis electorals hi ha murals a les parets amb lemes contra la guerra realitzats pels alumnes dels centres d'ensenyament.

Pel que fa als problemes patits per la ciutadania, destaca el cas d'una dona de la ciutat a qui han robat la cartera amb la documentació i que, malgrat haver presentat denúncia pels fets davant la Policia Nacional, no pot votar per no poder acreditar la seva identitat. Robatori de dret al vot a més del robatori de la cartera.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Joaquín Gairín, el secretari municipal, José Gil, i l'intendent en cap de la Policia Local, José Miguel Abdelkàder, han realitzat personalment aquesta matí la visita a tots els col.legis electorals per comprovar in situ que les informacions de falta d'incidents són absolutament reals. Gairín ha destacat que l'Ajuntament ha posat en marxa dispositius "provats suficientment per garantir la seva efectivitat" durant la jornada, tant en la preparació de tots els col.legis electorals amb la distribució de tot el material necessari per fer efectiva la votació, com en el seguiment de tot allò que pugui fer falta al llarg del dia per assegurar la normalitat de la jornada. Abdelkàder, per la seva banda, confirma que, a més del servei habitual del dia, la Policia Local s'ha coordinat amb la Policia Nacional la custòdia dels 13 col.legis electorals de la ciutat.

Al llarg del dia hi haurà diversos moments en què l'Ajuntament de Cerdanyola oferirà dades de participació: a les 13 hores serà la primera i posteriorment ja per la tarda i, amb la participació definitiva oficial, es farà una primera aparició pública informativa per part de Joaquín Gairín a les 21 hores i ja amb les primeres dades de resultats a les 21.45 hores.