Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Tres delicatessen franceses per al Concert de Tardor
Tres delicatessen franceses per al Concert de Tardor

Tres delicatessen franceses per al Concert de Tardor

28 de setembre de 2016 a les 11:18

L'Orquestra de Cambra de Cerdanyola ofereix el tradicional concert de tardor el proper diumenge 2 d'octubre, a les 18 hores, al Teatre Ateneu, amb un repertori de tres peces de tres autors francesos dels segles XVIII i XIX: Camille Saint-Saëns, Ernest Chausson i Claude Debussy.

Audios

28-09-2016 Entrevista Kai Gleusteen

El concertino director de l'Orquestra de Cambra de Cerdanyola, Kai Gleusteen, explica que no hi ha cap raó concreta per haver escollit els tres músics francesos més enllà de la bellesa de les seves composicions. El concert començarà amb una de les darreres peces de Claude Debussy, una sonata per a violí i piano molt impressionista, per seguir amb un rondo de Camille Saint-Saëns que marca el final del romanticisme francès. Per al final queda un concert per a violí i piano i quartet de cordes d'Ernest Chausson, a qui considera una mena de Wagner menys exagerat i amb més bon gust.

Gleusteen diu que "el repertori abasta 40 anys de la millor música francesa, amb un geni com Saint-Saëns, una figura central com Debussy i el més desconegut, Chausson, que va morir molt jove en un absurd accident de bicicleta baixant de Montmartre".

Tres autors i tres peces que permeten oferir un deliciós i romàntic concert de 40 minuts, amb grans parts de piano i violí i les cordes donant una expressiva textura al conjunt. Un concert de gran dificultat tècnica que el fa difícil de veure habitualment a la programació de música clàssica.

L'Orquestra de Cambra de Cerdanyola estarà recolzada al Teatre Ateneu per la pianista Catherinne Ordronneau i el quartet de corda format per Eva Pyrek (violí), Sergi Puente (violí), Ashan Pillai (viola) i Guillaume Terrail (violoncel). El divendres, a les 11.30 hores, estudiants de les escoles de la ciutat podran assistir al concert, apropant-se d'una manera lúdica a la música clàssica i esdevenint el millor reclam per despertar la curiositat de mares i pares.

Gleusteen admet que "la música clàssica encara provoca cert respecte i temor entre el gran públic, quan simplement es tracta de deixar-se endur per la imaginació, apropar-se com el que s'apropa a una pintura, sense necessitat de saber idiomes o tenir coneixements d'Història". A més, a Cerdanyola els preus per assistir als concerts de música clàssica són molt assequibles i s'intenta donar als esdeveniments un aire molt didàctic i amè.

L'Orquestra de Cambra de Cerdanyola compleix enguany el desè aniversari del seu primer concert a la ciutat, un 29 de desembre de 2006 al Teatre Ateneu, interpretant Händel, Bach, Barber, Bartók i Casals. Ara ja s'està treballant en el concert de Sant Esteve amb una orquestra de gran format i piano carregada de valsos.