Tres punts que valen una permanència Foto Instagram Cerdanyola CH

Tres punts que valen una permanència

13 de febrer de 2023 a les 3:59

El Cerdanyola CH femení va aconseguir una treballada victòria a la pista del Bigues i Riells (1-4) que li permet posar més distància amb la zona de descens. Mariona Suros va ser clau amb les seves intervencions en un duel que es va decidir en els últims cinc minuts de partit.

El conjunt dirigit per Andi Colaianni va tenir la calma i la paciencia per emportar-se tres punts d’or cap a Cerdanyola. No li va resultar gens fàcil. Les verd-i-blanques s’enfrontaven contra un rival directe a la classificació com el CHP Bigues i Riells després de patir una dura derrota contra el PHC Sant Cugat tres dies abans. L’equip de la vall del Tenes va sortir més endollat i va generar més ocasions de gol en atac: un doble pal d’Erika Ghirardello i Rocio Ramon al minut sis va ser el primer avís per a les cerdanyolenques que intentaven controlar el partit com fos. De tota manera, el guió va ser el mateix durant tota la primera meitat. Les locals van disposar de les millors oportunitats i les vallesanes no van encaixar gràcies a l’actuació de la seva portera Mariona Suros. Les seves aturades van ser decisives per deixar l’electrònic amb empat a zero al descans. Per part de les visitants, Carla Castro va disposar de l’ocasió més clara per marcar, però el seu xut va ser refusat per la portera biguetana Helena Saldaña.

A la represa, el Cerdanyola va respirar més tranquil. Les verd-i-blanques van fer un pas endavant per canviar la tendència del joc; tot i que va ser el Bigues qui es va avançar amb un xut llunyà d’Erika Ghirardello al minut 31. Però la reacció de les cerdanyolenques va ser instantània amb un gol de Gemma Solé vint segons després. El nombre de faltes dels dos equips no va fer moure l’1-1 del marcador perquè tant la capitana local Marta Borras com la golejadora i també capitana Gemma Solé no encertarien de falta directa. Qui si desfaria la igualtat a cinc minuts de la botzina final és Paula Ferrón que va fer el segon gol per a les vallesanes després d’una jugada individual de Carla Castro. Precisament, la mateixa Carla va fer el tercer en la següent acció i a passada de Gemma Solé en el llançament d’una falta que va agafar tota la defensa del Bigues desprevinguda. L’autora del quart i definitiu tornava a ser Gemma Solé que s’aprofitava de la superioritat numèrica visitant per l’expulsió de Gal·la Solé. Amb aquests dos gols, la capitana cerdanyolenca suma 19 en els seus registres a la lliga i són sis els partits consecutius veient porteria.

Actualment, el Cerdanyola CH ocupa la novena plaça amb 19 punts i supera per un punt al Bigues i Riells a la taula classificatòria gràcies a aquesta victòria a domicili. El conjunt de Bruno Afonso, ex tècnic del Cerdanyola, acumula cinc partits seguits sense guanyar. En el cas del Cerdanyola, la próxima cita per a les jugadores verdes serà dissabte vinent a Can Xarau davant el SL Benfica, enfrontament corresponent a la quarta jornada de la WSE Champions League femenina.

Fitxa del partit

CHP Bigues i Riells: Helena Saldaña (P), Rocio Ramon, Marta Borrás (c), Erika Ghirardello, Maria Igualada - Natalia Ylla, Gal·la Solé, Julia Vila i Julia Vilarrasa (P)

Cerdanyola CH: Mariona Suros (P), Paula Ferrón, Gemma Solé (c), Laura Valverde, Carla Castro - Ariadna Carrión, Natalia Crespo, Anna Carranza, Maria Martin i Estela Rubio (P).

Gols: 1-0, Erika Ghirardello (31’); 1-1, Gemma Solè (31’); 1-2, Paula Ferron (45’); 1-3, Carla Castro (46`); 1-4 Gemma Solè (50´)