Trist final de temporada del Cerdanyola

20 de juny de 2022 a les 12:25

El Cerdanyola CH va perdre per la mínima el tercer partit de la Final de la Nacional Catalana a Can Xarau contra el CP Congrés (2-3) i s'acomiada del somniat ascens a la OK Lliga Plata.

Amb l'eliminatòria empatada després de la victòria dels verd-i-blancs al camp del Ferro en el segon partit, Cerdanyola CH i CP Congrés van disputar aquest diumenge el tercer i definitiu enfrontament de la final. El duel dictaminaria el guanyador de la Nacional Catalana i el corresponent ascens a la OK Lliga Plata, segona màxima categoria de l'hoquei patins espanyol, que també estava en joc.

En un Can Xarau que presentava la millor entrada de la temporada en el matí de diumenge, seria el conjunt barceloní l'equip que entrava més endollat en els primers minuts de joc. El Cerdanyola ben ordenat en defensa, aguantaria les envestides d'un Congrés molt incisiu contra la porteria de 'Ninu'. Tot i això, els locals anirien agafant el pes del partit amb el transcurs dels minuts. David Ramírez amb una caiguda polèmica dins de l'àrea del Congrés, encenia l'atac cerdanyolenc. Arran d'aquesta acció, en un seguit de jugades ofensives, moltes protagonitzades per Víctor Bonilla, l'equip seria el clar protagonista del partit durant el segon tram de primera part. Un Arnau Ventura molt encertat sota pals, però, seria decisiu pel Congrés blocant les arribades de perill del Cerdanyola.

En els últims minuts de primer temps, en una transició del Cerdanyola al mig de la pista, Albert Aubets li robaria la bola a Bonilla per encarar i superar a 'Ninu' amb una bona definició, posant així el primer del partit favorable al Congrés. La resposta dels verd-i-blancs no es traduiria en més gols a les acaballes del primer temps, marxant al descans amb avantatge per la mínima del conjunt de Barcelona.

A la segona part, el Cerdanyola tornaria a intentar agafar el pes del partit. Tot i sortir amb un bon ritme de joc, una nova pèrdua en camp propi beneficiaria de nou el Congrés, que per mitjà de Biel Perpinyà col·locava el zero a dos, ampliant així diferències pel seu equip. Els cerdanyolencs continuarien intentant posar el primer gol del partit, que arribaria finalment gràcies a la bola parada. Un penal assenyalat per l'àrbitre i que anotava Albert Hernández amb un potent xut de pala, servia als locals per retallar diferències i posar pressió al rival.

En un segon temps molt marcat per les faltes xiulades contra el Cerdanyola, s'arribaria a les deu faltes per cada conjunt. Els primers condemnats serien els verd-i-blancs, tot i això el pal esquerre de 'Ninu' acabaria rebutjant el llançament de Marc Aubets. Una falta d’Albert Aubets en l'acció del Congrés significaria la desena favorable al Cerdanyola, de la que seria encarregat del llançament novament Albert Hernández. Hernández en aquesta ocasió també fallaria, aturant el llançament el porter suplent del Congrés, David Salelles. Alex Martínez gràcies a un rebot aconseguiria plantar-se sol davant la porteria de 'Ninu' per tornar a ampliar diferències i fer l'1 a 3.

Arnau Gangonells en els últims minuts forçaria un penal que transformava el mateix jugador per establir el segon del Cerdanyola i de nou seguir molt viu en el partit. La impotència dels cerdanyolencs en atac, afegit a la mala fortuna dels pals i un Arnau Ventura molt atent en porteria, acabaria condemnant els verd-i-blancs, que finalment no podrien fer l'empat i acabaven perdent el partit per un ajustadíssim 2 a 3.

Al Cerdanyola se li escapa així el desitjat ascens a la OK Lliga Plata i diu adeu després d'una excel·lent temporada en què l'equip dirigit per Andi Colaianni s'ha proclamat campió de la Copa Generalitat.

Fitxa del partit:

Cerdanyola CH: Gerard 'Ninu' Pérez (P), David Martínez, Ignasi López, Marc Ramírez, Arnau Gangonells, Víctor Bonilla, David Ramírez, Mario Núñez, Albert Hernández i Marc Serra (P).

CP Congrés: Arnau Ventura (P), Marc Aubets, Albert Aubets, Jordi Arboix, Alex Martínez, Martí Ferrer, Iñaki Cabezas, Biel Perpinyà, Pol Perpinyà i David Salelles (P).

Gols: 0-1, Albert Aubets (22'); 0-2, Biel Perpinyà (28'); 1-2, Albert Hernández (31'); 1-3, Alex Martínez (43'); 2-3, Arnau Gangonells (46').

Àrbitre: David Calonge i Joel Garcia.