Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Txosse Ruiz (Zimt): “el que volem és tocar i treure cançons d’on no hi ha res: a...
Txosse Ruiz (Zimt): “el que volem és tocar i treure cançons d’on no hi ha res: això per mi és triomfar a la música” Txosse Ruiz -a l'esquerra- i Rafa Rodríguez són Zimt (Cedida)

Txosse Ruiz (Zimt): “el que volem és tocar i treure cançons d’on no hi ha res: això per mi és triomfar a la música”

19 de gener de 2024 a les 12:37

Txosse Ruiz -guitarra- i Rafa Rodríguez -bateria- han publicat fa un mes el segon disc de la banda de posthardcore Zimt, Minerales, un disc on extreuen sis cançons que sonen com una piconadora i que estan treballades als assajos i gravacions al Wheel Sound Studio de Cerdanyola.

Audios

Canciones desde Collserola 19-01-2024(entrevista con Txosse Ruiz)

El nou àlbum de Zimt utilitza els minerals i les roques com a punt de partida conceptual de 6 temes electritzants. Al programa de Cerdanyola Ràdio Canciones desde Collserola, que dirigeix Jesús Zapata, Txosse Ruiz explica que “els minerals són com cançons: apareix una cosa bonica de dins de la terra, d’on no hi ha res” i que el disc s’ha treballat a la nostra ciutat, assajant i gravant als Wheel Sound Studio, en una producció molt exigent.

La banda continua fidel al seu so, que alguns etiqueten com posthardcore -que el músic admet tot i no ser fan de les etiquetes-, que es fonamenta en el treball als assajos, que és d’on surten les composicions. Per a Txosse Ruiz, aquest treball en equip és “la màgia d’una banda” ja que provoca “unió i germanor” i és d’aquí “d’on surten les bones cançons”.

El nou disc dels Zimt apareix 10 anys després -pel mig hi ha hagut des d’altres bandes, com Mount Analogue a The White Limos, a qüestions personals com el naixement de fills passant per una pandèmia mundial-  del seu primer disc, Tube killers, i en un moment de maduresa vital i musical que fa que Txosse Ruiz destaqui que “ja no ens posem metes de fer 100 concerts a l’any o gires internacionals, com fèiem abans, sinó que volem assajar i fer 20 bolos”. El músic cerdanyolenc assegura que “tocar a un concert, anar al llit content i treure 6 cançons com minerals per mostrar al món és triomfar a la música”.

Presentació a Barcelona i Altimira Festival

La presentació del nou disc, amb la incorporació al directe d’un tercer component a la banda, Dani Martínez, per tocar el baix, serà el pròxim 23 de febrer a la sala Deskomunal de Barcelona en un concert amb el grup basc Inner (compra d’entrades) i a Cerdanyola formaran part del programa de l’Altimira Festival, a la festa del Roser de Maig.

Txosse Ruiz lamenta que, a l’espera del projectat espai polivalent de la zona del riu Sec, Cerdanyola no compti amb un espai on poder fer aquest tipus de concerts. El músic enyora locals com l’espai per actuacions del Casal de Joves -en un moment en què l’associació Musikaos va arribar a tenir 300 socis- o, posteriorment la sala Circus. “En lloc d’anar a més, hem anat a menys”, apunta.

Txosse Ruiz defensa que aquest tipus de bandes de rock alternatiu tenen el seu espai al panorama musical del país, tot i no comptar amb presència als mitjans de comunicació, però manifesta que “circuit, públic i productors amb gener de fer soroll, n’hi ha”.

El nou disc de Zimt, editat pel segell independent Estudios Mazmorra -que té al capdavant al músic cerdanyolenc Eric Sueiro- està present a la majoria de plataformes musicals i també es pot comprar, en format digital, a Bandcamp –“si algú vol col·laborar amb la banda”, apunta Txosse Ruiz.