Últim partit de l’any a casa amb victòria CBF Cerdanyola - Joventut Les Corts (Núria Puentes)

Últim partit de l’any a casa amb victòria

4 de desembre de 2023 a les 10:59

El CBF Cerdanyola va guanyar per 58-51 al TGN Bàsquet en el que va ser l’últim partit a Guiera aquest 2023. Les verdes es van mostrar molt superiors en quasi tot el matx, però en el tram final van saber patir per certificar una victòria que van merèixer en tot moment, amb una Esther Murat espectacular (20 punts i 27 de valoració).

El CBF Cerdanyola s’acomiadava de Guiera aquest 2023 rebent al TGN Bàsquet, un equip que arribava amb els mateixos números que les verdes a la jornada 11. A més, les d’Albert Roig volien retornar a la bona dinàmica de resultats després de trencar la mala ratxa de derrotes la setmana passada a El Prat.

El matx va començar molt igualtat, però eren les liles les que tenien els primers avantatges, amb un 0-5 inicial que les locals van saber empatar ràpid. No va ser fins al minut 4 que es van avançar en el marcador, fruit d’un triple d’Esther Murat, i aquesta avantatge ja no la perdrien al llarg de tot l’encontre. La clau va ser el bon rebot, tan ofensiu com defensiu, i amb tot això van acabar el primer quart va acabar cinc punts per sobre (18-13). Al segon quart es van distanciar de forma notable en el marcador, en el que eren els bons moments de les locals i s’agafaven al bon moment de forma d’Alba Lago i Esther Murat (15 i 20 punts anotats en tot el matx), deixant noquejades a les tarragonines que, tot i el bon estat de forma de jugadores com Laia López o Andrea Sisniega, no van poder evitar el vendaval vallesà. Al descans, la distància era de 12 punts en favor de les verdes (34-22).

A la represa, la intensitat local no va cessar i la distància amb el rival es va fer encara més gran, arribant a la màxima del partit en el minut 3 del tercer quart (38-24), distància que ja no perdrien al llarg de tot el període, mostrant una superioritat aclaparadora respecte el rival. Però les coses es van torçar a l’últim quart quan les d’Israel Esteve van començar a endollar-se a nivell anotador i a reduir la diferència en els primers 4 minuts de joc, passant del -14 al -4 (50-46). Van ser claus Sara Torruella i Laia López, que es van carregar a les tarragonines a les seves esquenes. Afortunadament per les verdes, van saber patir i reaccionar a aquesta retallada de punts i amb una Esther Murat inspirada van tornar els 7 punts de marge a les acaballes del partit, que ja farien que la victòria no s’escapés, suposant així la segona victòria consecutiva en l’últim partit a casa aquest any per 58-51.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola es situa en la cinquena posició amb un balanç de 6 victòries i 5 derrotes. Marxaran al pont situat en una situació còmoda a la taula abans d’afrontar l’últim partit de l’any a Granollers el proper 16 de desembre a tres quarts de sis de la tarda.

Fitxa del partit:

CBF Cerdanyola (58): Eva Garcia (0), Alba Lago (15), Esther Murat (20), Mar Garcia (0), Judith Romera (9), Maria Cabello (6), Anna Homs (2), Laia Turu (0), Paula Moreno (0), Esther Cortés (6), Martina Galmés (0), Sara Forés (0).

TGN Bàsquet (51): Marina Pico (1), Judit Garcia (0), Andrea Sisniega (6), Paula Ibáñez (2), Laura Pascual (0), Clàudia Vadillo (0), Noa Ral (0), Laia López (18), Ariadna Domínguez (4), Sara Torruella (14), Martina Sanromà (0), Alba Farell (6).

Parcials: 18-13 // 34-22 // 48-34 // 58-51.