Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Últimes entrades per al FEM Monòlegs del 17 de febrer
Últimes entrades per al FEM Monòlegs del 17 de febrer

Últimes entrades per al FEM Monòlegs del 17 de febrer

8 de febrer de 2024 a les 13:22

Una de les tradicions lúdiques i solidàries de Cerdanyola és el FEM Monòlegs, espectacle que combina música, solidaritat i humor amb l’actuació al teatre Ateneu de monologuistes i una entrada destinada a la investigació de l’esclerosi múltiple i l’atenció a les persones que pateixen aquesta malaltia neurològica. Les entrades es van posar a la venda aquest 5 de febrer i ha en queden poques.

El 17 de febrer es celebrarà l’onzena edició de FEM -per Fundació Esclerosi Múltiple- Monòlegs al teatre Ateneu amb l’objectiu de  fer riure i recaptar diners per a la investigació d’aquesta malaltia neurològica. En aquesta ocasió, els monologuistes seran  Alberto CastroAnskar CaballeroCarlos del Pozo i Alba Brown més un artista sorpresa. La presentació anirà a càrrec de Maite Fortuna i Nathalie Le Gosles i la companyia de pallassos Caulababa i l’actor Isaac Alonso seran animadors en la vetllada. Entre monòlegs, hi haurà un espai per a la música a càrrec de la Beer Band, formada expressament per a l’ocasió. El muntatge està dirigit per Carlos Soler i Xavier Cases, referent de la lluita contra l’esclerosi múltiple a la ciutat, i la direcció tècnica anirà a càrrec d’Héctor Bahillo i Abraham Gómez.

Les entrades es van posar a la venda aquesta setmana, el 5 de febrer, i ja queden poques a la venda, a Anskar Tatoo Piercing del carrer de Lluís Companys, 10. Els 10 euros de l’entrada es destinen íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple. L’espectacle es representarà al teatre Ateneu el 17 de febrer a les 19 hores.

Una malaltia crònica

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central. Les fibres nervioses estan envoltades i protegides per la mielina, una substància composta per proteïnes i greixos, que facilita la transmissió dels impulsos nerviosos.

L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmunitària. El sistema immunitari, que normalment ens protegeix de les malalties, reacciona contra la mielina del sistema nerviós central. Si la mielina és destruïda o malmesa, la comunicació neuronal es retarda o s'interromp i  apareixen els símptomes que  són amplis i variats i que afecten de manera diferent a cada persona.