Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Últims dies de l'exposició 'Cara a cara'

Últims dies de l'exposició 'Cara a cara'

18 de juliol de 2013 a les 19:07

L’Exposició ‘Cara a Cara. El retrat a la Col·lecció Foto Colectania’, produïda per la Diputació de Barcelona, acaba la seva estada al Museu d’Art de Cerdanyola el diumenge vinent. Des de Leopoldo Pomés i Xavier Miserachs a Alberto García-Alix i Humberto Rivas passant per Alberto Schommer, l’exposició Cara a Cara mostra retrats d’alguns dels millors fotògrafs espanyols i portuguesos dels últims 60 anys.

Una mostra que repassa un dels grans gèneres fotogràfics tant des del punt de vista tècnic, com formal o per la pròpia figura del retratat. L’exposició que acull el MAC des del passat 15 de maig explora diverses maneres de retratar i repassa aquest gènere fent ús de diferents subtemes, tant a nivell formal –primers plans, retrats de grup o gestualitat corporal–, com a nivell del retratat –nens i adolescents, personatges cèlebres o autoretrats.

Les imatges que composen Cara a cara mostren el duel entre la imatge que vol donar el retratat i la que vol transmetre el fotògraf, segons explica el comissari de l'exposició, Pepe Font de Roma. L'exposició mostra un ventall molt divers de maneres de plantejar-se la fotografia amb primers plans, imatges d'estudi, instants del carrer o desenfocs artístics a través d'imatges d'alguns dels fotògrafs més destacats d'Espanya, des de Leopoldo Pomés a Alberto García-Alix o Alberto Schommer.

La mostra ajuda a valorar la importància de la fotografia en l’art contemporani capturant l’instant i afavorint que les arts tradicionals passessin a l’abstracció en un joc continu d'apropiació entre les arts.

Durant els dos mesos que el MAC ha acollit ‘Cara a Cara’, s’han dut a terme diferents activitats paral·leles per complementar l’exposició. El comissari de la mostra, Pepe Font de Roma, i el fotògraf Miguel Trillo van protagonitzar una Xerrada-col·loqui. També va tenir lloc un Taller familiar que incloïa una visita dinamitzada a l’exposició i un taller experimental de retrat fotogràfic. Aquest mateix taller també el van fer grups de l’associació ASPADI i del Taller de Memòria per a gent gran i alumnes de sisè de l’escola Xarau. D’altra banda, el fotògraf Jordi Puig, que ha treballat aprofundidament el gènere del retrat, va oferir una xerrada-demostració. L’última iniciativa va ser possible gràcies a la col·laboració entre el MAC i l’Associacció Foto-Cine Cerdanyola Ripollet i va ser un Taller de retrat dirigit als socis de l’AFOCER.