Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Un 6% dels nadons nascuts al Parc Taulí al 2022 van ser prematurs
Un 6% dels nadons nascuts al Parc Taulí al 2022 van ser prematurs Foto de Laura Garcia: https://www.pexels.com/es

Un 6% dels nadons nascuts al Parc Taulí al 2022 van ser prematurs

20 de novembre de 2023 a les 11:09

L’any 2022 van néixer a l’hospital del Parc Taulí 2.001 nadons, dels quals un 6% van ser prematurs. Del total de nadons prematurs, el 20% són grans prematurs, és a dir, van néixer amb menys de 32 setmanes de gestació.

L’hospital de referència de Cerdanyola ha fet públic aquest anunci coincidint amb el Dia Mundial del Prematur i al temps que l’equip de cirurgia pediàtrica de l’hospital del Parc Taulí ha practicat per primer cop una laparoscòpia abdominal a un nounat prematur de 35 setmanes i amb només 1.900kg. El nadó s’està recuperant favorablement a l’UCI Neonatal, sense cap complicació.

El nounat estava essent controlat pels professionals del Parc Taulí perquè la Unitat de Diagnòstic Prenatal li havien detectat durant una revisió una atrèsia intestinal. Aquesta malformació congènita provoca una oclusió intestinal que impedeix que el nadó es pugui alimentar en néixer. Per això és molt important diagnosticar la malformació, fer un bon seguiment de l’embaràs i operar ràpidament el nadó en néixer.

El nadó va néixer prematurament a les 35 setmanes de gestació i, tot seguit, les doctores Clara Esteve i Paula J. Arriba van realitzar la laparoscòpia abdominal, una cirurgia mínimament invasiva, amb material de 3mm.

Pell a pell per a tots els nadons

L’hospital de Sabadell anunciava aquesta intervenció coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Prematur que s’ha fet enguany amb el lema “Pell amb pell per a tots els nadons”. Des de la Unitat de Neonatologia i l’UCI Neonatal del Parc Taulí recorden la importància  de la promoció del vincle afectiu entres mares/pares i els seus nadons, afavorint el màxim de temps conjunt. Aquesta proximitat aporta confiança i seguretat per afrontar el temps d’ingrés, que pot durar mesos, i els ajuda a establir les relacions per a una criança futura.