Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Un alumne de l'Institut Forat del Vent, millor nota de la Selectivitat
Un alumne de l'Institut Forat del Vent, millor nota de la Selectivitat

Un alumne de l'Institut Forat del Vent, millor nota de la Selectivitat

20 de juny de 2024 a les 10:30

Eric Mateu ha tret un 9.9 de nota a la fase general de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Natural de Sant Cugat, ha estudiat el doble batxillerat al centre de Cerdanyola: el batxillerat científic i el batxillerat internacional.

Un estudiant de l’Institut Forat del Vent, el santcugatenc, Eric Mateu, ha tret la millor nota a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) d’aquest 2024 amb un 9,9 a la fase general.

L’alumne, de 18 anys, ha estudiat un doble batxillerat al centre de Cerdanyola: el batxillerat científic i el batxillerat internacional. El seu tutor durant els dos darrers cursos, David Castelló, remarca que és un estudiant “brillant” i destaca també les excel·lents notes que han tret la resta de companys del grup. 

Eric Mateu comparteix el mèrit amb un altre estudiant de Castellnou de Bages, Pau Palomar, de l'institut d'Auro de Santpedor, que també ha tret un 9,9 a la Selectivitat.

Les millors notes

La millor nota de la demarcació de Barcelona és també la de Catalunya. Pel que fa a la resta de demarcacions, la qualificació més alta ha estat en tots els casos un 9,8. A Tarragona l'han obtinguda dos alumnes: un de l'Institut Torredembarra i un altre de l'Escola Pare Manyanet de Reus. A Girona, ho han fet dues estudiants de Salt i Girona que estudien a La Salle Girona. A Lleida, la millor nota és d'una alumna de l'Institut Samuel Gili i Gaya.

A la demarcació de Barcelona, hi ha altres 10 estudiants que han obtingut un 9,80. Enguany, hi ha 914 alumnes (1.153 el 2023), 538 noies i 376 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU.