Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Un autoretrat de Josep Viladomat presideix la plaça batejada amb el seu nom
Un autoretrat de Josep Viladomat presideix la plaça batejada amb el seu nom

Un autoretrat de Josep Viladomat presideix la plaça batejada amb el seu nom

16 d'abril de 2002 a les 0:00

Un bust de Josep Viladomat, un dels pocs autoretrats realitzats al llarg de la seva trajectòria artística, presideix des d'aquest cap de setmana la plaça batejada amb el nom de l'escultor, fins ara plaça de la Biblioteca. L'acte ha tancat l'homenatge de Cerdanyola a l'artista que va viure a Cerdanyola des de 1924 fins el 1939, considerada la seva millor etapa escultòrica.
La filla de l'artista, Adelaida Viladomat, assegura que el seu pare estaria molt satisfet de rebre el reconeixement de Cerdanyola, ciutat en la que ""sempre recordava que va passar una de les millors èpoques de la seva vida"" i en la que van néixer els seus tres fills. En aquest sentit, la tinent d'alcalde de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Cerdanyola, Dolors Toló, destaca que l'homenatge a Viladomat ""és un fet de justícia"" perquè calia que la ciutat reconegués el treball realitzat per l'escultor.
L'estudiós de l'obra de Viladomat Joan Francesc Ainaud assegura quen una de les millors etapes artístiques de l'escultor va ser la seva estada a Cerdanyola en la que va realitzar obres tan importants com [i]Sant Francesc d'Asís[/i] -que es troba al monestir de Montserrat-, Il Contino, o Flama, Al.legoria de la República, que inicialment presidia el monòlit de la cruïlla del passeig de Gràcia i l'avinguda Diagonal de Barcelona, va ser retirat després de la guerra i, amb la democràcia, es va instal.lar a la plaça de Llucmajor de Nou Barris.
Ainaud considera Viladomat ""el millor escultor català de la seva generació"", un artista ""polifacètic"" tant en estil com en temàtica de les seves obres.