Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Un estudi del Consorci per a la Gestió de Residus permetrà avaluar com reciclem

Un estudi del Consorci per a la Gestió de Residus permetrà avaluar com reciclem

9 de gener de 2013 a les 0:00

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental està realitzant visites a les diferents famílies que han estat seleccionades per participar a l’estudi d’aquest ens per avaluar la qualitat dels residus.

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental està realitzant visites a les diferents famílies que han estat seleccionades per participar a l’estudi d’aquest ens per avaluar la qualitat dels residus. L’objectiu de l’estudi és proporcionar informació i suport a les famílies, sobre la selecció i prevenció de residus, i així, posteriorment analitzar, conèixer i, avaluar l’evolució de la qualitat dels seus al llarg dels mesos.

Un total de 50 famílies s’han interessat per l’estudi i d’aquestes se n’han seleccionat 40. Des del mes de desembre s’ha fet la primera visita a 33 llars. Aquestes responen a diferents tipologies de família: amb fills, parelles amb dos adults joves o amb dos adults grans.

En la primera visita s’ha realitzat un qüestionari sobre selecció de residus i un altre sobre hàbits de consum. D’aquests primers qüestionaris se n’extreu que el 75% de les llars visitades demostren uns coneixements alts sobre selecció de residus ( més d’un 80% de les preguntes sobre selecció encertades).

Amés, totes les llars visitades separen vidre, paper, cartró i envasos i només 3 famílies no separen la fracció orgànica. També és destacable que només el 60% de les llars coneixen correctament la norma de les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar). En aquesta primera visita també s’ha recollit i caracteritzat la brossa de les llars visitades, per tal de conèixer si realitzen o no correctament la separació dels residus domèstics. Les properes setmanes es començarà una segona tanda de visites a les famílies. Llavors rebran una part del ‘kit per al reciclatge de qualitat’ format per, entre d’altres, bosses per a la selecció dels residus, un embut per separar l’oli de la cuina, una guia sobre els residus, embolcalls per l’esmorzar o una bossa reutilitzable per anar a comprar.

Posteriorment, es farà un seguiment mensual per tal de comprovar el canvi d’hàbits, caracteritzar de nou els residus de la família i avaluar les millores en la gestió dels residus. Un cop fet l’anàlisi es disposaran d’unes dades que permetran conèixer el potencial de millora de la generació de residus familiar i permetran a les famílies canviar hàbits que els permetin, també, un estalvi econòmic. A més, els ajuntaments disposaran d’unes valuoses dades per conèixer l’efectivitat de les accions i consells de sensibilització i aplicar noves accions en aquelles qüestions en les que calgui incidir.