Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Un exmestre dels IES Gorgs i Banús guanya el premi poètic més dotat de Catalunya

Un exmestre dels IES Gorgs i Banús guanya el premi poètic més dotat de Catalunya

29 d'abril de 2002 a les 0:00

El poeta Marc Romera, un dels escriptors que va participar al segon volum d'Els Quaderns del Cafè de Varsòvia que edita Cerdanyola Ràdio i exprofessors dels IES Gorgs i Banús, ha guanyat el primer premi de
poesia Gabriel Ferrater, el guardó amb la dotació econòmica més elevada en la categoria de poesia catalana, uns 7.212 euros -1.200.000
pessetes-.
El premi, convocat conjuntament per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, la comissió ciutadana Gabriel Ferrater i Edicions 62, commemorava l'aniversari de la mort del poeta Gabriel Ferrater, que es va suïcidar a casa seva, a Sant Cugat, ara fa 30 anys.
La pau del cranc, el poemari guanyador és, segons el jurat, ""una figuració lingüística que
vehicula un gran nombre d'imatges originals i coherents"" i, segons l'acta, aconsegueix ""una obra unitària feta d'escenes textuals en què es transparenten emocions i angoixes contemporànies"".
Marc Romera és professor de Literatura i Crítica Literària i ja ha publicat tres col.leccions poètiques, Genolls de fum -1988-, Disfresses -1990- i La mandra -1994-, i el seu nou llibre, La mel, està a punt d'aparèixer. El poemari guardonat serà publicat per Edicions 62.