Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Un grup de treball impulsarà la planta de xips del Parc de l’Alba
Un grup de treball impulsarà la planta de xips del Parc de l’Alba

Un grup de treball impulsarà la planta de xips del Parc de l’Alba

6 de febrer de 2024 a les 10:38

El ministre de Transició Digital i Funció Pública, José Luis Escrivá, i la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, han acordat la creació de dos grups de treball per tirar endavant el projecte Innofab, la planta de disseny i producció de xips prevista a Cerdanyola, i diversos projectes de tecnologia quàntica.

Aquesta planta, valorada en 365 milions d’euros, es cofinançarà amb fons europeus Next Generation. La planta consisteix en la creació d’un espai de 2.000 metres quadrats especialitzat en fer prototips de xips amb materials alternatius al silici, que és el que actualment s’utilitza per fabricar aquest producte. El seu finançament es va acordar el passat 21 de desembre en la reunió mantinguda entre els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez al Palau de la Generalitat. Ara ministre i consellera han remarcat l’esperit de col·laboració perquè l’Innofab sigui una realitat.

La Chip Act europea considera estratègica la creació d’una xarxa de plantes pilot perquè les empreses i els investigadors tinguin la possibilitat de provar els seus desenvolupaments de forma àgil abans de produir-los en massa.

Les primeres informacions apunten que la construcció de la planta arrancaria a inicis del proper any i estaria a punt per operar el 2026 amb una plantilla de 200 treballadors. El projecte es finançaria mitjançant el PERTE de microelectrònica i semiconductors i amb acompanyament de la Generalitat.

Escrivà i Mas també han destacat la importància del Barcelona Supercomputing Center (BSC) com a tractor per al desenvolupament de projectes de supercomputació i intel·ligència artificial.