Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

Un Ple de poca envergadura per iniciar curs Ajuntament de Cerdanyola

Un Ple de poca envergadura per iniciar curs

28 de setembre de 2023 a les 10:37

El Ple de setembre obre curs amb una modificació de l’ordenança de terrasses, una modificació de pressupost, reconeixements d’obligacions, diverses mocions i una declaració institucional de suport a tots els afectats i afectades pel terratrèmol al Marroc i de les inundacions a Líbia.

Audios

28-09-2023 Entrevista Carlos Cordón

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, explica que la modificació de l’ordenança de terrasses “és una modificació tècnica i puntual que es fa a petició del Gremi d’Hostaleria i fixa que la superfície d’ocupació màxima autoritzada en cap cas podrà superar els 120 m2, quan abans es fixava en 100m2”. Cordón remarca que “l’ordenança aprovada al final del passar mandat està funcionant molt bé en el seu objectiu d’ordenar l’espai públic”.

L’ordre del dia també inclou una modificació de pressupost de 190 mil euros que es destinaran a la compra de material i equips informàtics, i l’alcalde avança que “s’intentarà incorporar una altra modificació per via d’urgència per a qüestions d’urbanisme i habitatge”.

Cordón reconeix que “es tracta d’un Ple amb temes de tràmit i poca envergadura perquè al Ple de juliol ja es van abordar temes importants que quedaven pendents de l’anterior mandat i ara mateix ja es realitza una feina molt intensa en l’elaboració del pressupost i les ordenances del 2024, mantenint contactes amb altres consistoris de l’entorn que es troben en una situació similar per l’augment de la despesa”.

El Ple aprovarà 8 nous reconeixements d’obligacions, quatre del Servei Municipal d’Esports, tres del Servei de Salut Pública i un del Servei de Promoció Econòmica. 

El Ple també aprovarà una declaració institucional per mostrar la seva solidaritat i suport al poble del Marroc i al poble de Líbia davant de les terribles catàstrofes naturals que han afectat aquests països i, així mateix, vol fer extensiva aquesta solidaritat a totes les persones marroquines i líbies residents al nostre país.

En l’apartat de mocions, ERC en presenta una per a habilitar vàters públics a Cerdanyola del Vallès, i una altra, conjuntament amb Junts per Cerdanyola, de suport a l’exconseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà.

En Comú Podem presenta una moció per garantir els drets de l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu i el reconeixement dels drets del personal auxiliar d’educació especial, i una altra de rebuig a les actituds sexistes i masclistes en l’àmbit esportiu.

Finalment, Vox presenta una moció per a millores del Barri 2000 de Serraperera i una altra per millorar la seguretat. ERC ja ha fet públic que han decidit no interactuar, ni debatre, ni donar suport a les propostes, ni a les mocions populistes que l'ultradreta presenti en el plenari municipal per no donar ni visibilitat, ni legitimitat al feixisme institucional. Els republicans esperen que la resta de partits polítics s’hi afegeixin per fer un cordó sanitari contra la ultradreta.

El Ple ordinari de setembre començarà a les 19.30 hores i es podrà seguir per les xarxes municipals. A les 19 hores, i també en directe per xarxes, es farà l’Audiència Ciutadana.