Un projecte de l'escola Ramon Fuster guanya un dels premis eLearning
29 de novembre de 2004 a les 0:00El projecte Sota Zero de la Fundació Collserola, la institució, entre d'altres, titular de l'escola Ramon Fuster de Cerdanyola, s'ha emportat el segon premi Young Digital Poland al bon ús de les Tecnologies de la Informació (TIC) en educació, dotat amb 3.000 euros. El guardó forma part dels Premis eLearning, organitzats per l'European Schoolnet que aplega més de 20 ministeris d'educació de diferents països.
El programa premiat s'adreça a alumnes de tots els nivells educatius -infantil, primària, ESO i Batxillerat-. Els alumnes han d'analitzar la informació que facilitada via correu electrònic pels científics catalans de l'Institut de Ciències del Mar que han anat d'expedició a l'Antàrtida a bord del vaixell Polarsten i han d'elaborar preguntes i propostes sobre els temes a investigar. L'objectiu és que participin activament en el procés de recerca i coneguin com es fa una tasca d'investigació científica, al mateix temps que descobreixen l'Antàrtida.
Els més petits, de 3 a 6 anys, se'ls explica què és el glaç, com és la vida en un vaixell expedicionari i quins animals habiten l'Antàrtida. Els alumnes d'ESO segueixen la ruta que fa el Polarstein en el seu viatge fins a l'Antardida i, un cop arriben virtualment allà estudien les aus i mamífers de l'indret i com es formen els icebergs. Els més grans, de Batxillerat, aprofundeixen en temes més biològics i estudien els bacteris que es troben al glaç i com circulen els nutrients en el medi marí.
Els Premis eLearning són la competició més important per a les escoles involucrades en el desenvolupament de material innovador i la col·laboració fent servir tecnologies de la informació i la comunicació. Es convoquen des de fa quatre anys i compten amb socis patrocinadors de gran renom en el món de les noves tecnologies com l'editorial i creadora de software educatiu Young Digital Poland, Microsoft o Intel.