Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Un Roser de Maig per a no oblidar

9 de maig de 2023 a les 13:00

La Festa del Roser de Maig ha portat aquest cap de setmana a milers de persones als carrers i places de la ciutat; gent de totes les edats, famílies senceres que prenien Cerdanyola per gaudir de les més de 100 activitats plantejades: des de la música en directe a la cultura popular, des de l'animació infantil a la gastronomia.

L’acte inaugural de la Festa Major del Roser de Maig es va viure a la plaça de Francesc Layret, davant la porxada de la Casa Consistorial, amb la participació d’entitats de cultura popular protagonistes de la festa com l’Agrupació Cultural Sardanista, la Colla Gegantera de Cerdanyola del Vallès, l’Esbart Sant Marçal i la Casa d’Andalucía. El pregó, a càrrec de Joves Diables de Cerdanyola, celebrava els 40 anys de treball cultural d’aquesta entitat donava inici oficial al Roser que esclatava definitivament amb el Piromusical del Turonet, pròleg multitudinari del primer gran concert de la festa, el tribut a Mecano dels Descanso Dominical i la festa dels Celtas Cortos.

Mentre sonaven 20 de abril, Cuéntame un cuento o Tranquilo Majete al Turonet, el parc Xarau s’omplia de música urbana amb els Dj’s de Los 40 de la ma de La Martinada

Aquest mateix recinte era l’escenari principal de les activitats infantils, amb jocs tradicionals i inflables, mentre els carrers s’omplien de viatgers del temps, els que ens fan endarrerir-nos fins l’època modernista, que tanta petjada ha deixat a Cerdanyola.

Les parades del mercat modernista enllaçaven els carrers més cèntrics de la ciutat, mentre les festes alternatives prenien la plaça de Jaume Grau, els bonsais tornaven al seu pati del Museu d’Art o els carretons de La Baixcarnyola canviaven d’horari però no d’èxit de públic al parc del Turonet, fins i tot amb la gent del Motor Club Cerdanyola deixant-nos veure com es fa la baixada des de la perspectiva d’un dels participants.

El concert de l’Agrupació Musical de Cerdanyola donava pas a la festa de la flama i la disbauxa que és el Correfoc per acabar la nit de dissabte al Turonet amb dos nous concerts estel·lars i els ritmes de Macaco i La Pegatina no deixaven ningú aturat a la plaça del Turonet.

Diumenge és tradicionalment temps de cultura popular: gegants, castells, sardanes o l’esbart Sant Marçal marcaven bona part de les activitats del dia, mentre el swing ocupava el temps de vermut al parc Xarau en un escenari que, per la tarda, prenien ritmes ben diferents, com el dels Mariachis.

La nit de diumenge feia tornar un públic multitudinari al parc del Turonet per veure la jove Aina da Silva i, molt especialment, un Juan Magán que omplia a vessar l’escenari festiu a Cerdanyola.

El dilluns d’activitat infantil, com és tradicional, protagonitzava l’última jornada de Festa Major, un Roser de Maig 2023 que es tancava amb l’espectacle Tarab, amb la companyia Fun Dan Mondays.

Els dies de Roser de Maig són història, però el programa de festes no ja que continuarà el pròxim cap de setmana amb algunes cites culturals i lúdiques que ja són tradició a Cerdanyola com l’Estimbada, la festa de la percussió; la Noche del Cante Jondo, festival flamenc de prestigi; o el temps per música alternativa com la dels grups participants a l’Altimira Festival.

Galeria d'imatges