Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Una altra democràcia és possible reclama un sistema més representatiu
Una altra democràcia és possible reclama un sistema més representatiu

Una altra democràcia és possible reclama un sistema més representatiu

2 de maig de 2003 a les 0:00

Una altra democràcia és possible, la setena candidatura que es presenta a les eleccions municipals del 25 de maig i la darrera gran novetat d'aquests comicis locals, es presenta a la nostra ciutat amb l'objectiu de fer arribar a la societat un missatge de reflexió sobre la possibilitat de disposar d'una democràcia més representativa i participativa.

La llista encapçalada per Ferran Restrepo s'ha format a través d'internet i no té com objectiu assolir representants a l'Ajuntament, però els seus responsables destaquen que si assolissin algun regidor al pròxim Consistori aprofitarien els recursos conseqüents per treballar a favor de la participació ciutadana amb propostes concretes i informació directa dels temes municipals per poder, al mateix temps, portar al Ple l'opinió dels ciutadans. Restrepo confirma que, per aquesta raó, no renunciarien a l'acte de regidor com han anunciat candidatures del moviment Una altra democràcia és possible de diverses localitats.

Aquesta candidatura ha estat vinculada mediàticament amb el moviment antiglobalització, però Ferran Restrepo, tot i que afirma ser contrari a la globalització econòmica -que no a la política o cultural-, remarca que no tenen cap lligam directe. El cap de llista d'Una altra democràcia és possible també assegura no tenir cap relació amb el col.lectiu Participació Activa i Social (PAS) que també es presenta com alternativa als partits tradicionals a la nostra ciutat. Restrepo manifesta compartir algunes propostes i el caràcter assembleari però remarca que el seu moviment no té estructura de partit ni fins electoralistes.

La candidatura d'Una altra democràcia és possible es va crear a l'entorn d'internet tot i que els seus integrants ja es coneixien amb antelació. Aquest sistema continua sent un lligam amb les opinions i suggeriments dels ciutadans de Cerdanyola a través dels fòrum obert a la web otrademocraciaesposible.net dins dels fòrums sobre territori, al sector de Catalunya.